„Már vége is lehetne a napnak” Zöldség krémek házi lepénykenyérrel

Végre van időnk ráérősen reggelizni, elmerülni az ízek tengerében. Erről ez a két pikáns zöldséges kence gondoskodni fog! Kééérek mééég!

Elő- és elkészítési idő

5 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 364 kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Pikáns sütőtökkrém
  • 30 dkg sütőtök megsütve
  • 3 ek Vénusz jódozott sós margarin
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél tk őrölt fahéj
  • fél tk római kömény
  • fél tk curry
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek szezámmag pirítva
Mentás borsókrém
  • 20 dkg zöldborsó
  • 5 dkg sajtkrém
  • frissen őrölt bors
  • 6 mentalevél
  • fél citrom leve
Lepénykenyér
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg zsír
  • 1 tk só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3 dl víz

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk. 16 részre osztjuk, kis gömböcöket formálunk belőle, majd fél cm vékonyra nyújtjuk. Száraz serpenyőben mindkét oldalát egy perc alatt megsütjük. 
  2. A sütőtököt megsütjük, a sült tökhúst kikanalazzuk, a fűszerekkel ízesítjük, és elkeverjük a joghurttal és citromlével.
  3. A borsókrémhez a borsót puhára pároljuk. Ha kihűlt a püré, hozzáturmixoljuk a sajtkrémet és a fűszereket.


Elkészítési tipp

Zöldségkrémet készíthetünk még répából, céklából, cukkiniből is.

Ha nincs időnk lepénykenyeret készíteni, akkor használhatunk tortillalapokat is, serpenyőben átmelegítve.

Ételallergia tipp

A tejterméket elhagyhatjuk a kencékből.

Vénusz Natúr

Háromnegyed-zsíros margarin. Zsírtartalom: 60% A Vénusz Natúr kenőmargarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Már vége is lehetne a napnak” Zöldség krémek házi lepénykenyérrel

Hozzávalók

Pikáns sütőtökkrémMentás borsókrémLepénykenyér

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk. 16 részre osztjuk, kis gömböcöket formálunk belőle, majd fél cm vékonyra nyújtjuk. Száraz serpenyőben mindkét oldalát egy perc alatt megsütjük. 
  2. A sütőtököt megsütjük, a sült tökhúst kikanalazzuk, a fűszerekkel ízesítjük, és elkeverjük a joghurttal és citromlével.
  3. A borsókrémhez a borsót puhára pároljuk. Ha kihűlt a püré, hozzáturmixoljuk a sajtkrémet és a fűszereket.



Elkészítési tipp

Zöldségkrémet készíthetünk még répából, céklából, cukkiniből is.

Ha nincs időnk lepénykenyeret készíteni, akkor használhatunk tortillalapokat is, serpenyőben átmelegítve.

Ételallergia tipp

A tejterméket elhagyhatjuk a kencékből.

Vénusz tipp

A Vénusz Jódozott sós margarin karakteres ízvilágával remekül passzol a sütőtökös kencének.