„Már vége is lehetne a napnak” Zöldségkrémek házi lepénykenyérrel

Végre van időnk ráérősen reggelizni, elmerülni az ízek tengerében. Erről ez a két pikáns zöldséges kence gondoskodni fog! Kééérek mééég!

Elő- és elkészítési idő

5 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 364 kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Pikáns sütőtökkrém
  • 30 dkg sütőtök megsütve
  • 3 ek Vénusz jódozott sós margarin
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél tk őrölt fahéj
  • fél tk római kömény
  • fél tk curry
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek szezámmag pirítva
Mentás borsókrém
  • 20 dkg zöldborsó
  • 5 dkg sajtkrém
  • frissen őrölt bors
  • 6 mentalevél
  • fél citrom leve
Lepénykenyér
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg zsír
  • 1 tk só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3 dl víz

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk. 16 részre osztjuk, kis gömböcöket formálunk belőle, majd fél cm vékonyra nyújtjuk. Száraz serpenyőben mindkét oldalát egy perc alatt megsütjük. 
  2. A sütőtököt megsütjük, a sült tökhúst kikanalazzuk, a fűszerekkel ízesítjük, és elkeverjük a joghurttal és citromlével.
  3. A borsókrémhez a borsót puhára pároljuk. Ha kihűlt a püré, hozzáturmixoljuk a sajtkrémet és a fűszereket.


Elkészítési tipp

Zöldségkrémet készíthetünk még répából, céklából, cukkiniből is.

Ha nincs időnk lepénykenyeret készíteni, akkor használhatunk tortillalapokat is, serpenyőben átmelegítve.

Ételallergia tipp

A tejterméket elhagyhatjuk a kencékből.

Vénusz Natúr

A frissen sült kenyér illatával

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

625 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Már vége is lehetne a napnak” Zöldségkrémek házi lepénykenyérrel

Hozzávalók

Pikáns sütőtökkrémMentás borsókrémLepénykenyér

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk. 16 részre osztjuk, kis gömböcöket formálunk belőle, majd fél cm vékonyra nyújtjuk. Száraz serpenyőben mindkét oldalát egy perc alatt megsütjük. 
  2. A sütőtököt megsütjük, a sült tökhúst kikanalazzuk, a fűszerekkel ízesítjük, és elkeverjük a joghurttal és citromlével.
  3. A borsókrémhez a borsót puhára pároljuk. Ha kihűlt a püré, hozzáturmixoljuk a sajtkrémet és a fűszereket.



Elkészítési tipp

Zöldségkrémet készíthetünk még répából, céklából, cukkiniből is.

Ha nincs időnk lepénykenyeret készíteni, akkor használhatunk tortillalapokat is, serpenyőben átmelegítve.

Ételallergia tipp

A tejterméket elhagyhatjuk a kencékből.

Vénusz tipp

A Vénusz Jódozott sós margarin karakteres ízvilágával remekül passzol a sütőtökös kencének.