„Reggelizzünk ma Firenzében!” Zöldséges antipasto misto

Érdemes egyik hétköznap bevásárolni az olajos zöldségekhez, mert így élvezhetjük hétvégén a dolce vitát! 

Elő- és elkészítési idő

15 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 340 kcal

Hozzávalók

Marinád
  • 1 l víz
  • 3 dl almaecet
  • 2 ek cukor
  • kakukkfű, majoranna
  • 6 gerezd fokhagyma
  • fél tk só
  • 2 ek szemes tarka bors

Elkészítés

  1. A marinádot elkészítése: A vizet a többi hozzávalóval felforraljuk, majd a megmosott gombákat forraljuk benne 3 percig.
  2. A cukkinit hosszában vékony csíkokra vágjuk, majd serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
  3. A paprikákat 200 fokon meggrillezzük, majd egy tálba tesszük és fóliával letakarjuk, hogy könnyedén lehúzzuk a héját, kimagozzuk. Az olívabogyót nem kell előkészíteni.
  4. Egy fertőtlenített üvegbe tesszük a zöldségeket, nyakon öntjük a forró marináddal, pihentetjük 1-2 napot.
  5. Leöntjük a zöldségekről a marinádot, majd felöntjük az étolajjal. 


Elkészítési tipp

Tálaláskor szórjuk meg friss bazsalikommal, kakukkfűvel!

Tehetünk bele aszalt paradicsomot is.

Feldobhatjuk mozzarellával vagy fetával.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

845 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Reggelizzünk ma Firenzében!” Zöldséges antipasto misto

Hozzávalók

Marinád

Elkészítés

  1. A marinádot elkészítése: A vizet a többi hozzávalóval felforraljuk, majd a megmosott gombákat forraljuk benne 3 percig.
  2. A cukkinit hosszában vékony csíkokra vágjuk, majd serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
  3. A paprikákat 200 fokon meggrillezzük, majd egy tálba tesszük és fóliával letakarjuk, hogy könnyedén lehúzzuk a héját, kimagozzuk. Az olívabogyót nem kell előkészíteni.
  4. Egy fertőtlenített üvegbe tesszük a zöldségeket, nyakon öntjük a forró marináddal, pihentetjük 1-2 napot.
  5. Leöntjük a zöldségekről a marinádot, majd felöntjük az étolajjal. 



Elkészítési tipp

Tálaláskor szórjuk meg friss bazsalikommal, kakukkfűvel!

Tehetünk bele aszalt paradicsomot is.

Feldobhatjuk mozzarellával vagy fetával.

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 étolaj rendszeres használatával hozzájárulunk a vér egészséges koleszterinszintjének fenntartásához.