Vénusz Csupacsoki süti

Csupacsoki süti, a hűvös, hideg napok legjobb ellenszere! Szaftos, puha, csupa-csupa csoki, csupa-csupa boldogság.
Elő- és elkészítési idő

10 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 386 kcal / szelet

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 25 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 tk sütőpor
  • csipet só
  • 10 dkg fehér csokoládé

Elkészítés

  1. Az étcsokit a sütőmargarinnal gőz felett összemelegítjük.
  2. A tojásokat robotgéppel fehéredésig habosítjuk a cukorral.
  3. A lisztet átszitáljuk a sütőporral, hogy csomómentes legyen.
  4. Az olvasztott margarinos csokit a felhabosított tojásokhoz adjuk, majd hozzákeverünk 5 dkg apróra vágott fehér csokit és a sütőporos lisztet és a csipet sót.
  5. Sütőpapírral bélelt 30×40 centiméteres formába öntjük a masszát, és 170 fokon 30 percig sütjük.
  6. Amikor kihűlt, a maradék fehér csokiból forgácsokat készítünk a tetejére.


Elkészítési tipp

Dúsíthatjuk mindenféle aszalt gyümölccsel vagy friss gyümölccsel is.

A tésztája készülhet teljes kiőrlésű lisztből.

Ételallergia tipp

Cukor helyett használhatunk nyírfacukrot vagy más alternatív édesítőt is (stevia, stb.).

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Vénusz Csupacsoki süti

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Az étcsokit a sütőmargarinnal gőz felett összemelegítjük.
  2. A tojásokat robotgéppel fehéredésig habosítjuk a cukorral.
  3. A lisztet átszitáljuk a sütőporral, hogy csomómentes legyen.
  4. Az olvasztott margarinos csokit a felhabosított tojásokhoz adjuk, majd hozzákeverünk 5 dkg apróra vágott fehér csokit és a sütőporos lisztet és a csipet sót.
  5. Sütőpapírral bélelt 30×40 centiméteres formába öntjük a masszát, és 170 fokon 30 percig sütjük.
  6. Amikor kihűlt, a maradék fehér csokiból forgácsokat készítünk a tetejére.



Elkészítési tipp

Dúsíthatjuk mindenféle aszalt gyümölccsel vagy friss gyümölccsel is.

A tésztája készülhet teljes kiőrlésű lisztből.

Ételallergia tipp

Cukor helyett használhatunk nyírfacukrot vagy más alternatív édesítőt is (stevia, stb.).

Vénusz tipp

A Vénusz Sütőmargarin a hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható. Próbád ki a Vénusz Vaj-, Fahéj- vagy a Vaníliaízű Sütőmargarinjával is a receptet, mindegyik egy kis különlegességet csempész a süteménybe.