Melengető curry rizzsel

Esős, hűvös idő van. Hazafele a metrón már másra sem vágyunk, mint valami finom, melengető ételre. A curry felmelegíti testünket, lelkünket.

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 368 kcal/adag

Hozzávalók

  • 1 nagy fej hagyma
  • 5 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 35 dkg karfiol
  • 2 kápia paprika
  • 10 koktélparadicsom
  • 1 sárgarépa
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • 2 cm gyömbér
  • 1 ek curry por
  • 4 dl kókusztej
  • 10 dkg napraforgó mag
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk római kömény
  • 1 citrom leve
  • 1 csokor koriander

Elkészítés

  1. A hagymát vékony csíkokra vágjuk, a répát, paprikát szintén.
  2. Egy wokot felforrósítunk, Vénusz 100% napraforgó-étolajat öntünk bele, megpároljuk rajta a hagymát, majd belereszeljük a gyömbért és rászórjuk a curryt és a római köményt.
  3. Hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát és a répát, 3 percig pirítjuk.
  4. Rászórjuk a csicseriborsót, felöntjük kevés vízzel és kókusztejjel.
  5. A karfiolt rózsáira szedjük és vékony szeleteket vágunk belőle, majd a curryhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, citrom levével savanyítjuk.
  6. A napraforgómagot beleszórjuk. Jázminrizzsel kínáljuk, koriandert szórunk rá.


Elkészítési tipp

A curryhez adhatunk cukkinit, padlizsánt is.

A csicseriborsó helyett használhatunk vöröslencsét is.

A kókusztejet helyettesíthetjük kevés tejszínnel, de így kevésbé lesz jellegzetes.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Melengető curry rizzsel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát vékony csíkokra vágjuk, a répát, paprikát szintén.
  2. Egy wokot felforrósítunk, Vénusz 100% napraforgó-étolajat öntünk bele, megpároljuk rajta a hagymát, majd belereszeljük a gyömbért és rászórjuk a curryt és a római köményt.
  3. Hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát és a répát, 3 percig pirítjuk.
  4. Rászórjuk a csicseriborsót, felöntjük kevés vízzel és kókusztejjel.
  5. A karfiolt rózsáira szedjük és vékony szeleteket vágunk belőle, majd a curryhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, citrom levével savanyítjuk.
  6. A napraforgómagot beleszórjuk. Jázminrizzsel kínáljuk, koriandert szórunk rá.



Elkészítési tipp

A curryhez adhatunk cukkinit, padlizsánt is.

A csicseriborsó helyett használhatunk vöröslencsét is.

A kókusztejet helyettesíthetjük kevés tejszínnel, de így kevésbé lesz jellegzetes.

Vénusz tipp

A Vénusz 100% napraforgó-étolaj jól bírja a wokos hevítést, a zöldségek pirításánál nem ég meg.