„Mindenütt jó, de legjobb otthon” Duplasajtos pizza

A pizza = boldogság! A házi pizza pedig egyenesen határtalan boldogságot okoz a korán sötétedő estéken. 

Elő- és elkészítési idő

10+50 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 452 kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Tészta

  • 30 dkg mozzarella
  • 20 dkg gouda
  • 45 dkg paradicsomkonzerv
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk szárított bazsalikom

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, az olajat, a langyos vizet és alaposan összegyúrjuk.
  2. Lefedve, szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük.
  3. A tésztát 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk.
  4. A paradicsomkonzervet a zúzott fokhagymával és a bazsalikommal elkeverjük, és a pizzára kenjük. 
  5. A goudát ráreszeljük, majd 200 fokos sütőben sütjük 10 percig, ekkor rátépkedjük a mozzarellát is és még 5 percig sütjük a pizzánkat.


Elkészítési tipp

Gouda sajt helyett választhatunk más zsíros sajtot is.

Füstölt sajttal is dolgozhatunk.

A paradicsomszósz helyett használhatunk fokhagymás tejfölt is.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Mindenütt jó, de legjobb otthon” Duplasajtos pizza

Hozzávalók

Tészta

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, az olajat, a langyos vizet és alaposan összegyúrjuk.
  2. Lefedve, szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük.
  3. A tésztát 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk.
  4. A paradicsomkonzervet a zúzott fokhagymával és a bazsalikommal elkeverjük, és a pizzára kenjük. 
  5. A goudát ráreszeljük, majd 200 fokos sütőben sütjük 10 percig, ekkor rátépkedjük a mozzarellát is és még 5 percig sütjük a pizzánkat.



Elkészítési tipp

Gouda sajt helyett választhatunk más zsíros sajtot is.

Füstölt sajttal is dolgozhatunk.

A paradicsomszósz helyett használhatunk fokhagymás tejfölt is.

Vénusz tipp

A Vénusz Napraforgó étolaj hazai termék, mely kíméletes fizikai finomítással készül.