„Begolyózni lehet, megőrülni nem kell” Húsgombócok, zöldséges paradicsomos raguval

A húsgombócok nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek kedvence is, a gazdag paradicsomos raguval, igazi laktató fogás.
Elő- és elkészítési idő

10 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 674 kcal

Hozzávalók

  • 80 dkg darált marhahús
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek napraforgómag
  • frissen őrölt bors
  • 4 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 1 hagyma
  • 2 x 45 dkg paradicsomszósz
  • 1 kisebb padlizsán
  • 1 salátacukkini
  • 20 dkg kukorica
  • 1 ek szárított bazsalikom
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A marhahúst a reszelt hagymával és fokhagymával eldolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a napraforgó magot.
  2. A hagymát a szószhoz finomra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. A zöldségeket felkockázzuk és a hagymához adjuk.
  3. Felöntjük a paradicsomszósszal, fűszerezzük, beleültetjük húsgolyókat és lefedve, közepes lángon 30 perc alatt elkészítjük az ételt.


Elkészítési tipp

Készíthetjük lecsósan is paprikával a ragut.

A húsgombócba más magvakat is keverhetünk.

Rizzsel, sült krumplival kínáljuk.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Begolyózni lehet, megőrülni nem kell” Húsgombócok, zöldséges paradicsomos raguval

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marhahúst a reszelt hagymával és fokhagymával eldolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a napraforgó magot.
  2. A hagymát a szószhoz finomra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. A zöldségeket felkockázzuk és a hagymához adjuk.
  3. Felöntjük a paradicsomszósszal, fűszerezzük, beleültetjük húsgolyókat és lefedve, közepes lángon 30 perc alatt elkészítjük az ételt.



Elkészítési tipp

Készíthetjük lecsósan is paprikával a ragut.

A húsgombócba más magvakat is keverhetünk.

Rizzsel, sült krumplival kínáljuk.

Vénusz tipp

A Vénusz napraforgó étolaj 64 éve a magyar konyha íze.