“Egész heti tízóraim” Házi granola szelet

Hétvégén összedobhatjuk a házi granola szeletet, és máris kész az egész heti finom és egészséges mézes reggelink a munkában. Ráadásul sosem lesz unalmas, ha variáljuk, hogy mi kerüljön bele.

Elő- és elkészítési idő

15 + 35 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 381 Kcal/adag

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g zabpehely
  • 80 g barna cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 80 g teljes kiőrlésű liszt
  • fél marék mazsola
  • 60 g méz
  • 1 tojás
  • 5 kanál Vénusz Étolaj

Elkészítés

  1. Nagy tálban keverjük össze a zabot, a barnacukrot, az őrölt fahéjat, a mazsolát és a teljes kiőrlésű lisztet. Adjuk hozzá a mézet, az egész tojást és a Vénusz étolajat.
  2. Forgassuk össze fakanállal, míg ragacsos massza lesz belőle.
  3. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral lapos tepsit, majd öntsük rá a masszát és egyengessük el rajta, hogy egyenlő vastagságú legyen mindenhol.
  4. Süssük 30-35 percig, míg aranybarna színű nem lesz.
  5. Vágjuk 3x10 cm-es darabokra míg meleg, és már csomagolhatjuk is másnapra a munkába.


Elkészítési tipp

Miután felvágtuk, érdemes megfordítani, és leszedni róla a sütőpapírt, mert később már nehezebben jön le.

Tehetünk hozzá banán chipset vagy más aszalt gyümölcsöket is.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Egész heti tízóraim” Házi granola szelet

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy tálban keverjük össze a zabot, a barnacukrot, az őrölt fahéjat, a mazsolát és a teljes kiőrlésű lisztet. Adjuk hozzá a mézet, az egész tojást és a Vénusz étolajat.
  2. Forgassuk össze fakanállal, míg ragacsos massza lesz belőle.
  3. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral lapos tepsit, majd öntsük rá a masszát és egyengessük el rajta, hogy egyenlő vastagságú legyen mindenhol.
  4. Süssük 30-35 percig, míg aranybarna színű nem lesz.
  5. Vágjuk 3x10 cm-es darabokra míg meleg, és már csomagolhatjuk is másnapra a munkába.



Elkészítési tipp

Miután felvágtuk, érdemes megfordítani, és leszedni róla a sütőpapírt, mert később már nehezebben jön le.

Tehetünk hozzá banán chipset vagy más aszalt gyümölcsöket is.

Vénusz tipp

Ha teltebb ízű granolára vágyunk, próbáljuk ki hozzá a Vénusz Vajízű étolajat.