"Még csak sütő sem kell hozzá" Sütés nélküli csokis mogyorós szelet

A sütés nélküli desszertek általában gyorsabban és egyszerűbben készülnek, mint sütőben készülő társaik, ez pedig különösen igaz erre a mogyoróvajas csokis szeletre, amit gyorsan összedobhatunk még hétköznap este is, és másnap imádni fognak érte a kollégák.

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

10 főre

Kalória

~610 Kcal/adag

Allergének

Földimogyoró

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Daráljuk finomra a kekszet aprítógépben. 
  2. Adjuk hozzá a porcukrot és a mogyoróvajat és a Vénusz Valódi Vajjalt, és turmixoljuk tovább, míg homogén állagú krémet nem kapunk.
  3. Simítsuk bele egyenletesen egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és tegyük be kicsit a fagyasztóba.
  4. A csokit olvasszuk meg vízgőz felett, majd keverjük hozzá a tejszínt. 
  5. Vegyük ki a mogyoróvajas alapot a mélyhűtőből, öntsük rá a csokis masszát, és dermesszük ki őket fél óra alatt.


Elkészítési tipp

Próbáljuk ki mélyhűtve, úgyis nagyon finom, ráadásul sokáig eláll.

Készíthetünk otthon házilag is mogyoróvajat. Ehhez magas teljesítményű aprítóra lesz szükség. Egy csomag sótlan mogyorót aprítsunk össze 1 dl Vénusz étolajjal és kevés sóval.

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Még csak sütő sem kell hozzá" Sütés nélküli csokis mogyorós szelet

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Daráljuk finomra a kekszet aprítógépben. 
  2. Adjuk hozzá a porcukrot és a mogyoróvajat és a Vénusz Valódi Vajjalt, és turmixoljuk tovább, míg homogén állagú krémet nem kapunk.
  3. Simítsuk bele egyenletesen egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és tegyük be kicsit a fagyasztóba.
  4. A csokit olvasszuk meg vízgőz felett, majd keverjük hozzá a tejszínt. 
  5. Vegyük ki a mogyoróvajas alapot a mélyhűtőből, öntsük rá a csokis masszát, és dermesszük ki őket fél óra alatt.



Elkészítési tipp

Próbáljuk ki mélyhűtve, úgyis nagyon finom, ráadásul sokáig eláll.

Készíthetünk otthon házilag is mogyoróvajat. Ehhez magas teljesítményű aprítóra lesz szükség. Egy csomag sótlan mogyorót aprítsunk össze 1 dl Vénusz étolajjal és kevés sóval.

Vénusz tipp

Vénusz Vajvarázslat helyett használhatunk Vénusz Vajízű Sütőmargarint, tejszín helyett pedig laktózmentes tejszínt, így a sütit laktózérzékenyek is fogyaszthatják.