“Muszáj lesz sziesztázni!” szűzérme pirított gombával és polentával

Van olyan, hogy ebéd után az embert vonzani kezdi a kanapé, és hiába igyekszik olvasni vagy tévézni, a finomságoktól mégiscsak elnyomja az álom. Ez után a szűzérme után elkerülhetetlen lesz egy kis szieszta.

Elő- és elkészítési idő

40 +25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~500 Kcal/ adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 70 dkg sertés szűz
  • 4 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 1 l víz
  • 25 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • só, bors

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban főzzük fel a kukoricalisztet egy liter vízben. Forraljuk alacsony lángon, gyakran kevergetve 20 percig. Sózzuk ízlés szerint, majd öntsük beolajozott tepsibe, és dobjuk 190 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
  2. Hártyázzuk le a sertésszűz-rudakat. Teflonserpenyőben hevítsünk kevés Vénusz Immuno étolajat, majd magas hőmérsékleten pár perc alatt pirítsuk körbe a húst. Tegyük tepsibe, és dobjuk 10 perce a sütőbe.
  3. A teflonserpenyőben visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a megtisztított, majd vékonyra szelt gombát. Dobjunk rá zúzott fokhagymát, majd öntsük fel a tejszínnel. Pár perc alatt sűrítsük készre, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A sütőből kivett húst vágódeszkán pihentessük pár percig, majd szeljük fel, és sózzuk. Tálaljuk forrón a körcikkekre vágott polentával és a gombás mártással.


Elkészítési tipp

A polentába keverhetünk egy kevés juhtúrót is.

Mindig pihentessük sütés után és szeletelés előtt pár percig az egyben sütött húsokat!

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Muszáj lesz sziesztázni!” szűzérme pirított gombával és polentával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban főzzük fel a kukoricalisztet egy liter vízben. Forraljuk alacsony lángon, gyakran kevergetve 20 percig. Sózzuk ízlés szerint, majd öntsük beolajozott tepsibe, és dobjuk 190 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
  2. Hártyázzuk le a sertésszűz-rudakat. Teflonserpenyőben hevítsünk kevés Vénusz Immuno étolajat, majd magas hőmérsékleten pár perc alatt pirítsuk körbe a húst. Tegyük tepsibe, és dobjuk 10 perce a sütőbe.
  3. A teflonserpenyőben visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a megtisztított, majd vékonyra szelt gombát. Dobjunk rá zúzott fokhagymát, majd öntsük fel a tejszínnel. Pár perc alatt sűrítsük készre, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A sütőből kivett húst vágódeszkán pihentessük pár percig, majd szeljük fel, és sózzuk. Tálaljuk forrón a körcikkekre vágott polentával és a gombás mártással.



Elkészítési tipp

A polentába keverhetünk egy kevés juhtúrót is.

Mindig pihentessük sütés után és szeletelés előtt pár percig az egyben sütött húsokat!

Vénusz tipp

A Vénusz Immuno étolaj D-vitamint tartalma, hozzájárulhat a család immunrendszerének szinten tartásához.