“Megéri kivárni!” Csülök majdnem pékné módra

“Mikor lesz kész?” - cseng majd a kérdés, mikor a konyhában terjengő illatokra felbukkannak a családtagok. Nyugtassuk meg őket, ez a csülök megéri a várakozást.

Elő- és elkészítési idő

3 + 2 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~750 Kcal/adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertés csülök
  • 2 ek egész kömény
  • 6 babérlevél
  • 2 egész fokhagyma
  • 4 db vöröshagyma
  • 3 szál répa
  • 1 kg krumpli
  • 4 dl tejföl
  • 1 ek rozmaring
  • 2 dl fehérbor
  • 3 ek Vénusz Sütőolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban, bőséges mennyiségű sós vízben a köménnyel, babérlevéllel és a fokhagyma felével 2-3 óra alatt főzzük puhára a csülköt.
  2. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. 
  3. Pucoljuk meg a krumplit, szeleteljük fel, majd lobogó sós vízben 10 perc alatt főzzük elő. 
  4. Beolajozott nagy cserép-, vagy jénai tálban kezdjük el rétegezni az előfőzött krumplit, a megpucolt, karikára szelt répát, és a felkarikázott hagymát, fokhagymát. Keverjük ki a tejfölt a fehérborral, majd locsoljuk rá. Sózzuk, borsozzuk, tegyünk mellé pár szál rozmaringot, majd a csülköt is. 
  5. Fedjük le, és süssük 1 órán át, majd vegyük le a tetejét, és pirítsuk további fél órát.
  6. Tálaljuk forrón!


Elkészítési tipp

Krumpli helyett készíthetjük édes burgonyával vagy akár sütőtökkel is.

Ha már puhára főtt a csülök, és kiesik a csontja, akár feldarabolva is bedobhatjuk a krumplival a sütőbe.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Megéri kivárni!” Csülök majdnem pékné módra

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban, bőséges mennyiségű sós vízben a köménnyel, babérlevéllel és a fokhagyma felével 2-3 óra alatt főzzük puhára a csülköt.
  2. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. 
  3. Pucoljuk meg a krumplit, szeleteljük fel, majd lobogó sós vízben 10 perc alatt főzzük elő. 
  4. Beolajozott nagy cserép-, vagy jénai tálban kezdjük el rétegezni az előfőzött krumplit, a megpucolt, karikára szelt répát, és a felkarikázott hagymát, fokhagymát. Keverjük ki a tejfölt a fehérborral, majd locsoljuk rá. Sózzuk, borsozzuk, tegyünk mellé pár szál rozmaringot, majd a csülköt is. 
  5. Fedjük le, és süssük 1 órán át, majd vegyük le a tetejét, és pirítsuk további fél órát.
  6. Tálaljuk forrón!



Elkészítési tipp

Krumpli helyett készíthetjük édes burgonyával vagy akár sütőtökkel is.

Ha már puhára főtt a csülök, és kiesik a csontja, akár feldarabolva is bedobhatjuk a krumplival a sütőbe.

Vénusz tipp

Próbáljuk ki tejföl helyett a krémes Vénusz Napfölt!