“Duplaropogós és duplaomlós” Májas hurka ropogós babraguval

A májas hurkánál csak a zsemlemorzsás babragu ropog jobban ebben a receptben. Érdemes kipróbálni a klasszikus hurkát ezzel a nem mindennapi körettel, igazán jól kiegészítik egymást.
Elő- és elkészítési idő

15 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~800 Kcal/adag

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 pár májas hurka
  • 2 fehérbab konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 2 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 150 g zsemlemorzsa
  • só, bors

Elkészítés

  1. A hurkát tegyük tepsibe, szurkáljuk meg itt-ott, majd öntsünk alá egy deci vizet. Fedjük le alufóliával, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig. Távolítsuk el a fóliát, majd süssük készre további 20 perc alatt.
  2. Eközben szeljük fel a hagymát, fokhagymát és pirítsuk meg a Vénusz étolajon. Adjunk hozzá rozmaringot.
  3. Adjuk hozzá a konzerv babokat lével együtt, sózzuk, borsozzuk. Gyakran kevergetve főzzük készre 15 perc alatt.
  4. Eközben egy teflonserpenyőben pirítsuk aranybarnára a zsemlemorzsát.
  5. Tálaljuk a ropogósra sült májas hurkát a morzsával összeforgatott babpürével.


Elkészítési tipp

Véres hurkával, vagy kolbásszal is készíthetjük.

A babot össze is turmixolhatjuk, úgy is remek köret a disznóságok mellé.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

850 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Duplaropogós és duplaomlós” Májas hurka ropogós babraguval

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hurkát tegyük tepsibe, szurkáljuk meg itt-ott, majd öntsünk alá egy deci vizet. Fedjük le alufóliával, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig. Távolítsuk el a fóliát, majd süssük készre további 20 perc alatt.
  2. Eközben szeljük fel a hagymát, fokhagymát és pirítsuk meg a Vénusz étolajon. Adjunk hozzá rozmaringot.
  3. Adjuk hozzá a konzerv babokat lével együtt, sózzuk, borsozzuk. Gyakran kevergetve főzzük készre 15 perc alatt.
  4. Eközben egy teflonserpenyőben pirítsuk aranybarnára a zsemlemorzsát.
  5. Tálaljuk a ropogósra sült májas hurkát a morzsával összeforgatott babpürével.



Elkészítési tipp

Véres hurkával, vagy kolbásszal is készíthetjük.

A babot össze is turmixolhatjuk, úgy is remek köret a disznóságok mellé.

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 étolaj használatával hozzájárulhatunk csontjaink és fogazatunk egészségéhez.