“Duplaropogós és duplaomlós” Májas hurka ropogós babraguval

A májas hurkánál csak a zsemlemorzsás babragu ropog jobban ebben a receptben. Érdemes kipróbálni a klasszikus hurkát ezzel a nem mindennapi körettel, igazán jól kiegészítik egymást.
Elő- és elkészítési idő

15 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~800 Kcal/adag

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 pár májas hurka
  • 2 fehérbab konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 2 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 150 g zsemlemorzsa
  • só, bors

Elkészítés

  1. A hurkát tegyük tepsibe, szurkáljuk meg itt-ott, majd öntsünk alá egy deci vizet. Fedjük le alufóliával, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig. Távolítsuk el a fóliát, majd süssük készre további 20 perc alatt.
  2. Eközben szeljük fel a hagymát, fokhagymát és pirítsuk meg a Vénusz étolajon. Adjunk hozzá rozmaringot.
  3. Adjuk hozzá a konzerv babokat lével együtt, sózzuk, borsozzuk. Gyakran kevergetve főzzük készre 15 perc alatt.
  4. Eközben egy teflonserpenyőben pirítsuk aranybarnára a zsemlemorzsát.
  5. Tálaljuk a ropogósra sült májas hurkát a morzsával összeforgatott babpürével.


Elkészítési tipp

Véres hurkával, vagy kolbásszal is készíthetjük.

A babot össze is turmixolhatjuk, úgy is remek köret a disznóságok mellé.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Duplaropogós és duplaomlós” Májas hurka ropogós babraguval

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hurkát tegyük tepsibe, szurkáljuk meg itt-ott, majd öntsünk alá egy deci vizet. Fedjük le alufóliával, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig. Távolítsuk el a fóliát, majd süssük készre további 20 perc alatt.
  2. Eközben szeljük fel a hagymát, fokhagymát és pirítsuk meg a Vénusz étolajon. Adjunk hozzá rozmaringot.
  3. Adjuk hozzá a konzerv babokat lével együtt, sózzuk, borsozzuk. Gyakran kevergetve főzzük készre 15 perc alatt.
  4. Eközben egy teflonserpenyőben pirítsuk aranybarnára a zsemlemorzsát.
  5. Tálaljuk a ropogósra sült májas hurkát a morzsával összeforgatott babpürével.



Elkészítési tipp

Véres hurkával, vagy kolbásszal is készíthetjük.

A babot össze is turmixolhatjuk, úgy is remek köret a disznóságok mellé.

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 étolaj használatával hozzájárulhatunk csontjaink és fogazatunk egészségéhez.