“Ez tényleg csak holnap lesz kész?” Háromszor sült ropogós dagadó

Tényleg hosszan sül, de megéri! Érdemes kipróbálni ezt a receptet nagyobb családi események alkalmával, vagy ha vendégségre készülünk.

Elő- és elkészítési idő

5 perc + 3 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~920 Kcal/ adag

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg sertés dagadó
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 6 ek Vénusz étolaj
  • 6 babérlevél
  • 2 dl fehérbor
  • só, bors
  • baguette

Elkészítés

  1. A sütést megelőző napon sózzuk be alaposan a nagy kockákra szelt dagadót, fedjük le, és dobjuk hűtőbe egy éjszakára.
  2. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk étolajat. Ha elég forró, pirítsuk át nagy lángon a dagadókockákat, amíg minden oldala kap egy kis színt.
  4. Tegyük beolajozott tepsibe a húst, dobjuk mellé a fokhagymát és a babért, majd öntsük fel a fehérborral. Fedjük le, és süssük 2 órán keresztül.
  5. Ha megpuhult a hús, öntsük le óvatosan a szaftját, majd csavarjuk fel a sütőt 200 fokra, és tegyük vissza 15 percre, hogy ropogós kérge legyen.
  6. Tálaljuk forrón, egy kevés szafttal, friss pékáruval.


Elkészítési tipp

Ehetjük bátran hidegen is a ropogósra sült dagadót! Adjunk mellé savanyúságot, vagy salátát!

Ételallergia tipp

Kenyér helyett tálalhatjuk krumplival vagy rizzsel, és így gluténmentes lesz az étel.

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ez tényleg csak holnap lesz kész?” Háromszor sült ropogós dagadó

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütést megelőző napon sózzuk be alaposan a nagy kockákra szelt dagadót, fedjük le, és dobjuk hűtőbe egy éjszakára.
  2. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk étolajat. Ha elég forró, pirítsuk át nagy lángon a dagadókockákat, amíg minden oldala kap egy kis színt.
  4. Tegyük beolajozott tepsibe a húst, dobjuk mellé a fokhagymát és a babért, majd öntsük fel a fehérborral. Fedjük le, és süssük 2 órán keresztül.
  5. Ha megpuhult a hús, öntsük le óvatosan a szaftját, majd csavarjuk fel a sütőt 200 fokra, és tegyük vissza 15 percre, hogy ropogós kérge legyen.
  6. Tálaljuk forrón, egy kevés szafttal, friss pékáruval.



Elkészítési tipp

Ehetjük bátran hidegen is a ropogósra sült dagadót! Adjunk mellé savanyúságot, vagy salátát!

Ételallergia tipp

Kenyér helyett tálalhatjuk krumplival vagy rizzsel, és így gluténmentes lesz az étel.

Vénusz tipp

Próbáljuk ki hozzá a Vénusz Immuno étolajat, mely D-vitamint tartalmaz, így hozzájárulhat a család immunrendszerének szinten tartásához.