“Együtt mint rég” orjaleves

A vasárnapban a legszebb, ha összejön a család, és egy tál leves mellett felelevenítjük a régi történeteket. Az orja leves után egy kis torma és főtt hús megspékeli a beszélgetést.

Elő- és elkészítési idő

15 perc + 3 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~480 Kcal/adag

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg csontos karaj
  • 3-4 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 kisebb zeller
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 2 liter víz
  • 1 cs petrezselyem
  • 2 marék levestészta
  • só, egész bors

Elkészítés

  1. Vágjuk a húst 2-3 nagy darabra. forraljunk bőséges mennyiségű vizet, majd dobjuk bele a húst, és forrázzuk le, amíg elkezd habosodni. Szűrjük le, és öblítsük tisztára a húst.
  2. Magas falú edényben tegyük fel hideg vízben főni a leforrázott húst a fokhagymával és az megpucolt, félbevágott vöröshagymákkal. Sózzuk.
  3. Egy óra elteltével adjuk hozzá a leveshez a megpucolt zöldségeket, egészben. Fedjük le, és főzzük további 2 órán át, amíg a hús egészen meg nem puhul.
  4. Ha már lefoszlik a hús a csontról, óvatosan szűrjük le a zöldségekkel együtt. A visszamaradt tiszta lében főzzük puhára a levestésztát, majd tálaljuk forrón a feldarabolt hússal és zöldségekkel.


Elkészítési tipp

Dúsíthatjuk a levest gombával, zöldborsóval is.

A maradék húst összeturmixolva egy kevés tormával és kaporral, nagyon finom krémet készíthetünk.

Nem ereszt habot a hús, és nem lesz zavaros a levesünk, ha először leforrázzuk, és csak utána főzzük levessé!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Együtt mint rég” orjaleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk a húst 2-3 nagy darabra. forraljunk bőséges mennyiségű vizet, majd dobjuk bele a húst, és forrázzuk le, amíg elkezd habosodni. Szűrjük le, és öblítsük tisztára a húst.
  2. Magas falú edényben tegyük fel hideg vízben főni a leforrázott húst a fokhagymával és az megpucolt, félbevágott vöröshagymákkal. Sózzuk.
  3. Egy óra elteltével adjuk hozzá a leveshez a megpucolt zöldségeket, egészben. Fedjük le, és főzzük további 2 órán át, amíg a hús egészen meg nem puhul.
  4. Ha már lefoszlik a hús a csontról, óvatosan szűrjük le a zöldségekkel együtt. A visszamaradt tiszta lében főzzük puhára a levestésztát, majd tálaljuk forrón a feldarabolt hússal és zöldségekkel.



Elkészítési tipp

Dúsíthatjuk a levest gombával, zöldborsóval is.

A maradék húst összeturmixolva egy kevés tormával és kaporral, nagyon finom krémet készíthetünk.

Nem ereszt habot a hús, és nem lesz zavaros a levesünk, ha először leforrázzuk, és csak utána főzzük levessé!