”Akár kanállal is eheted!” hosszan sült sertéscomb

Ez a sertéscomb olyan puhára sül a sütőben, hogy akár kés és villa helyett kanállal is lehet majd enni. Igazán kiadós őszi-téli csemege!

Elő- és elkészítési idő

15 perc + 6 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~900 Kcal/ adag

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertés comb
  • só, bors, 
  • 4 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 6 babérlevél
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt chili
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 1 ek őrölt kömény
  • 1 ek őrölt koriander
  • 4 ek cukor
  • 5 dl barnasör
  • 1 kg krumpli

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 140 fokra.
  2. Tegyük a sertéscombot egészben egy nagy beolajozott tepsibe, amit le tudunk majd fedni.
  3. Keverjük össze az összes fűszer-őrleményt, majd alaposan dörzsöljük be vele a húst, úgy, hogy minden oldalára jusson. A maradékot nyugodtan szórjuk rá. Öntsük rá a barnasört, dobáljuk bele a fokhagymagerezdeket héjastól, és a babérleveleket is. Fedjük le, és tegyük a sütőbe 5 órára.
  4. 5 óra elteltével távolítsuk el a fedőt és szurkáljuk meg a húst, hogy elég puha e. Ha teljesen szétfoszlik, akkor emeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és fedél nélkül tegyük vissza a sütőbe 20 percre, hogy piruljon egy kicsit.
  5. Főzzük puhára sós vízben a meghámozott krumplit, majd tálaljuk forrón a foszlós hússal!


Elkészítési tipp

Ha van időnk, berakhatjuk akár egész éjszakára is a sütőbe a húst 110-120 fokra.

Tálalhatjuk a foszlósra puhult sertéscombot akár szendvicsbe is!

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

”Akár kanállal is eheted!” hosszan sült sertéscomb

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 140 fokra.
  2. Tegyük a sertéscombot egészben egy nagy beolajozott tepsibe, amit le tudunk majd fedni.
  3. Keverjük össze az összes fűszer-őrleményt, majd alaposan dörzsöljük be vele a húst, úgy, hogy minden oldalára jusson. A maradékot nyugodtan szórjuk rá. Öntsük rá a barnasört, dobáljuk bele a fokhagymagerezdeket héjastól, és a babérleveleket is. Fedjük le, és tegyük a sütőbe 5 órára.
  4. 5 óra elteltével távolítsuk el a fedőt és szurkáljuk meg a húst, hogy elég puha e. Ha teljesen szétfoszlik, akkor emeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és fedél nélkül tegyük vissza a sütőbe 20 percre, hogy piruljon egy kicsit.
  5. Főzzük puhára sós vízben a meghámozott krumplit, majd tálaljuk forrón a foszlós hússal!



Elkészítési tipp

Ha van időnk, berakhatjuk akár egész éjszakára is a sütőbe a húst 110-120 fokra.

Tálalhatjuk a foszlósra puhult sertéscombot akár szendvicsbe is!

Vénusz tipp

Tálaláskor adjunk hozzá egy pár kanál krémes Vénusz Napfölt!