“Dupla adag kell majd!” malackaraj túrós csuszával

A ropogós karaj és a túrós csusza kombinációja egyszerűen tökéletes. Az ember újra és újra meg akarja kóstolni, ezért érdemes jó nagy adagot készíteni belőle.

Elő- és elkészítési idő

20 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~1050 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk a csontos karajt 2-3 bordányi darabokra.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  3. Széles teflonserpenyőben hevítsünk étolajat, majd kezdjük el előpirítani a karajt, bőrös oldalával lefelé. Közepes lángon forgassuk körbe, míg minden oldala kap egy kis színt.
  4. Tegyük tepsire a karajdarabokat, öntsük rá a visszamaradt zsiradékot, sózzuk, borsozzuk, majd dobjuk be a sütőbe és 20-30 perc alatt süssük készre. Sütés után pihentessük vágódeszkán pár percig, majd vágjuk le a csontról, és szeleteljük fel. 
  5. Közben bőséges mennyiségű sós vízben főzzük meg a csuszatésztát, morzsoljunk rá túrót, és locsoljuk meg pár kanál tejföllel. Tálaljuk a karajszeletekkel!


Elkészítési tipp

Készíthetjük gluténmentes tésztából is a csuszát, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Dupla adag kell majd!” malackaraj túrós csuszával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk a csontos karajt 2-3 bordányi darabokra.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  3. Széles teflonserpenyőben hevítsünk étolajat, majd kezdjük el előpirítani a karajt, bőrös oldalával lefelé. Közepes lángon forgassuk körbe, míg minden oldala kap egy kis színt.
  4. Tegyük tepsire a karajdarabokat, öntsük rá a visszamaradt zsiradékot, sózzuk, borsozzuk, majd dobjuk be a sütőbe és 20-30 perc alatt süssük készre. Sütés után pihentessük vágódeszkán pár percig, majd vágjuk le a csontról, és szeleteljük fel. 
  5. Közben bőséges mennyiségű sós vízben főzzük meg a csuszatésztát, morzsoljunk rá túrót, és locsoljuk meg pár kanál tejföllel. Tálaljuk a karajszeletekkel!



Elkészítési tipp

Készíthetjük gluténmentes tésztából is a csuszát, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Vénusz tipp

A Vénusz Immuno étolaj D vitamint tartalmaz, mely hozzájárulhat a család egészséges immunrendszerének szinten tartásához.

A tejföl helyett próbáljuk ki a krémes Vénusz Napfölt!