„Rudolf kedvence” - A házi gyömbéres gyümölcskenyér

A gyömbér, a csoki és az aszalt gyümölcsök együtt mindenkit elvarázsolnak, pláne, ha Rudolf kedvenc gyümölcskenyere készül belőle.

Az esti mese mellé, tejjel fogyasztva tökéletes télapó ajándék.

Elő- és elkészítési idő

15 + 55 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~470 Kcal / fő

Allergének

Diófélék

Földimogyoró

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 20 dkg barna cukor
  • 15 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 10 dkg kandírozott narancshéj
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg gyömbér
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

Elkészítés

  1. Az aszalt gyümölcsöket fél órára áztassuk be kevés vízben.
  2. Daráljuk durvára a diót aprítógépben. Adjuk hozzá a reszelt gyömbért, a kétféle lisztet, a sót és a sütőport. Keverjük át jó alaposan.
  3. Közben üssük fel a tojást, habosítsuk fel a cukorral és a Vénusz Sütőmargarinnal. Amikor homogén krémet kapunk, adjuk hozzá a lisztes keveréket, és a leszűrt gyümölcsöket.
  4. Kenjünk ki egy kis margarinnal egy őzgerinc formát, majd öntsük bele a tésztát.
  5. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, a tésztát süssük 30 percig alufóliával lefedve, majd  25-30  percig anélkül.
  6. Óvatosan ütögetve szedjük ki a formából, és ízlés szerint porcukrozzuk meg a tetejét.


Elkészítési tipp

Tehetünk bele csoki vagy marcipán darabkákat is, úgy is nagyon finom.

Készíthetünk hozzá tejszínhabot, és kínáljuk azzal a gyerekeknek.

Készíthetjük az egészet teljes kiőrlésű lisztből, úgy jobban odafigyelhetünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Rudolf kedvence” - A házi gyömbéres gyümölcskenyér

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt gyümölcsöket fél órára áztassuk be kevés vízben.
  2. Daráljuk durvára a diót aprítógépben. Adjuk hozzá a reszelt gyömbért, a kétféle lisztet, a sót és a sütőport. Keverjük át jó alaposan.
  3. Közben üssük fel a tojást, habosítsuk fel a cukorral és a Vénusz Sütőmargarinnal. Amikor homogén krémet kapunk, adjuk hozzá a lisztes keveréket, és a leszűrt gyümölcsöket.
  4. Kenjünk ki egy kis margarinnal egy őzgerinc formát, majd öntsük bele a tésztát.
  5. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, a tésztát süssük 30 percig alufóliával lefedve, majd  25-30  percig anélkül.
  6. Óvatosan ütögetve szedjük ki a formából, és ízlés szerint porcukrozzuk meg a tetejét.



Elkészítési tipp

Tehetünk bele csoki vagy marcipán darabkákat is, úgy is nagyon finom.

Készíthetünk hozzá tejszínhabot, és kínáljuk azzal a gyerekeknek.

Készíthetjük az egészet teljes kiőrlésű lisztből, úgy jobban odafigyelhetünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra.

Vénusz tipp

HasználhatunkVénusz Fahéjízű Sütőmargarint is az elkészítéshez, amitől finoman fahéj ízű lesz a sütink, érdemes kipróbálni!