„Ez már igazi tél!” Pavlova torta csoki öntettel

A Pavlova torta a hófedte téli hegycsúcsokat idézi, fekete csoki sipkákkal. Tökéletes desszert, ha összejön a baráti társaság mikulás apropóján, és mindenki odalesz tőle.

Elő- és elkészítési idő

10 + 70 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 140 Kcal / fő

Allergének

Földimogyoró

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 6 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tk kukoricakeményítő
  • 1 tk ecet
  • fél tk sütőpor
  • 3 ek Vénusz Vajízű Sütőmargarin
  • 100 g étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • mandarin és mogyoró a díszítéshez

Elkészítés

  1. Válasszuk szét a tojások fehérjét úgy, hogy sárgája semmiképpen ne kerüljön bele. 
  2. Keverjük ki a porcukrot a sütőporral, a keményítővel, és a csipet sóval. 
  3. Kezdjük el felverni a tojásfehérjét, majd amikor kezd habos lenni, kis adagokban adagoljuk hozzá a porcukros keveréket. Verjük addig, amíg kemény habot kapunk.
  4. Adjuk hozzá a kanálnyi ecetet, és folytassuk a habosítást további 3-4 percig.
  5. Melegítsük elő a sütőt 120 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd kanállal helyezzünk rá kis hegyes pamacsokat, egymástól minimum 5 cm távolságra. Süssük a habcsókokat 50-60 percig, amíg a teteje megszilárdul. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
  6. Amíg a Pavlova hűl, készítsük el a csoki szószt: vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokit a Vénusz Vajízű Sűtőmargarinnal, majd keverjük bele a tejszínt is.
  7. Aprítsunk fel egy marék sótlan mogyorót, majd pucoljunk meg néhány mandarint, ezek kelleni fognak a díszítéshez. 
  8. Rétegezve állítsuk össze a Pavlova-tortácskákat, szórjuk meg mogyoróval, mandarinnal, és öntsük nyakon a forró csokiszósszal!


Elkészítési tipp

Tehetünk a tortára házi lekvárt is, azzal is nagyon finom.

Kipróbálhatjuk vaníliával is, ez esetben egy vanília kikapart magjait keverjük hozzá az elején a tojásfehérjéhez.

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A Vénusz Vajízű Sütőmargarint elsősorban sütéshez, édes vagy sós sütemények készítéséhez, valamint azoknak a családoknak ajánljuk, akik a tradicionális ízeket és a növényi alapú termékeket kedvelik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

879 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ez már igazi tél!” Pavlova torta csoki öntettel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Válasszuk szét a tojások fehérjét úgy, hogy sárgája semmiképpen ne kerüljön bele. 
  2. Keverjük ki a porcukrot a sütőporral, a keményítővel, és a csipet sóval. 
  3. Kezdjük el felverni a tojásfehérjét, majd amikor kezd habos lenni, kis adagokban adagoljuk hozzá a porcukros keveréket. Verjük addig, amíg kemény habot kapunk.
  4. Adjuk hozzá a kanálnyi ecetet, és folytassuk a habosítást további 3-4 percig.
  5. Melegítsük elő a sütőt 120 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd kanállal helyezzünk rá kis hegyes pamacsokat, egymástól minimum 5 cm távolságra. Süssük a habcsókokat 50-60 percig, amíg a teteje megszilárdul. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
  6. Amíg a Pavlova hűl, készítsük el a csoki szószt: vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokit a Vénusz Vajízű Sűtőmargarinnal, majd keverjük bele a tejszínt is.
  7. Aprítsunk fel egy marék sótlan mogyorót, majd pucoljunk meg néhány mandarint, ezek kelleni fognak a díszítéshez. 
  8. Rétegezve állítsuk össze a Pavlova-tortácskákat, szórjuk meg mogyoróval, mandarinnal, és öntsük nyakon a forró csokiszósszal!



Elkészítési tipp

Tehetünk a tortára házi lekvárt is, azzal is nagyon finom.

Kipróbálhatjuk vaníliával is, ez esetben egy vanília kikapart magjait keverjük hozzá az elején a tojásfehérjéhez.

Vénusz tipp

Tegyünk egy csepp Vénusz étolajat a tojásfehérjébe, szebb és fényesebb lesz tőle a torta.