“Viszek belőle a kollégáknak is” Omlós hókifli dobozban

A hókifli tradicionális téli csemege. Ha elég nagy adagot készítünk belőle mikulásra, még a kollégáinknak is vihetünk belőle, vagy akár tartalékolhatunk későbbre is, hiszen dobozban is jól eláll.
Elő- és elkészítési idő

40 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~241 Kcal / fő

Allergének

Diófélék

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben keverjük össze a lisztet, a lisztté őrölt mandulát, a porcukrot, a vaníliát, és a Vénuszt, majd kézzel gyúrjunk belőle omlós tésztát. Formázzuk henger alakúra, csomagoljuk be légmentesen, és tegyük hűtőszekrénybe fél órára.
  2. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
  3. A hűtőből kivett tésztarudat vágjuk egyenlő szeletekre, abból pedig egyszerűen hajlítsunk kifliket. Tegyük rá a tepsire, és süssük ki őket nagyjából 12 perc alatt.
  4. Miután hagytuk kihűlni, hintsük meg porcukorral a kiflik tetejét.


    Elkészítési tipp

    Házi szilvalekvárt is kínálhatunk mellé.

    Tartsuk fémdobozban a sütit, így sokáig eláll!

    Ételallergia tipp

    Gluténmentes lisztkeveréket használva elkészíthetjük a gluténmentes verzióját is.

    Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

    A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vanília ízét, illatát és a növényi alapú termékeket kedvelik édes sütemények készítéséhez. Különleges vaníliaízével ritka termék a piacon.

    Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

    TOVÁBBI RECEPTEK

    887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

    Betöltést jelző forgó ikon

    További receptek betöltése

    “Viszek belőle a kollégáknak is” Omlós hókifli dobozban

    Hozzávalók

    Elkészítés

    1. Nagy keverőedényben keverjük össze a lisztet, a lisztté őrölt mandulát, a porcukrot, a vaníliát, és a Vénuszt, majd kézzel gyúrjunk belőle omlós tésztát. Formázzuk henger alakúra, csomagoljuk be légmentesen, és tegyük hűtőszekrénybe fél órára.
    2. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
    3. A hűtőből kivett tésztarudat vágjuk egyenlő szeletekre, abból pedig egyszerűen hajlítsunk kifliket. Tegyük rá a tepsire, és süssük ki őket nagyjából 12 perc alatt.
    4. Miután hagytuk kihűlni, hintsük meg porcukorral a kiflik tetejét.



      Elkészítési tipp

      Házi szilvalekvárt is kínálhatunk mellé.

      Tartsuk fémdobozban a sütit, így sokáig eláll!

      Ételallergia tipp

      Gluténmentes lisztkeveréket használva elkészíthetjük a gluténmentes verzióját is.

      Vénusz tipp

      A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin a hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható, így azonnal és egyszerűen dolgozhatsz vele.