„Életmentő falatok ajándékvadászoknak!” Spenótos, kolbászos frittata sajttal

Nyakunkon a karácsony, és előfordul, hogy az ajándékok még nincsenek meg, ezért aztán nyakunkba vesszük a várost. Ilyenkor alig várjuk, hogy hazaérjünk , és gyorsan összedobjunk valami finomat. 

Elő- és elkészítési idő

5 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 522 kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 nagy fej hagyma
  • 5 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • 5 dkg bébispenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 tojás
  • 15 dkg szárazkolbász
  • 15 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés

  1. A hagymát vékony csíkokra vágjuk, az étolajon megpároljuk.
  2. Ráreszeljük a fokhagymát, majd a felkarikázott kolbászt és kissé megpirítjuk. 
  3. Közben a tojásokat villával felverjük, sózzuk, borsozzuk.
  4. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, a tejszínt, a csicseriborsót,  valamint a spenótot. 
  5. A kolbászos alapra öntjük a tojásos részt, majd takarék lángon lefedve 20 perc alatt készre sütjük.


Elkészítési tipp

A frittatát készre süthetjük sütőben is, ez esetben azonban olyan serpenyőt válasszunk, aminek a nyele fémből van.

A kolbász helyett használhatunk házi sonkát vagy szalonnát is.

Ételallergia tipp

A tejszínt növényi tejszínre cserélhetjük, és akkor laktózmentes lesz az étel.

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Életmentő falatok ajándékvadászoknak!” Spenótos, kolbászos frittata sajttal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát vékony csíkokra vágjuk, az étolajon megpároljuk.
  2. Ráreszeljük a fokhagymát, majd a felkarikázott kolbászt és kissé megpirítjuk. 
  3. Közben a tojásokat villával felverjük, sózzuk, borsozzuk.
  4. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, a tejszínt, a csicseriborsót,  valamint a spenótot. 
  5. A kolbászos alapra öntjük a tojásos részt, majd takarék lángon lefedve 20 perc alatt készre sütjük.



Elkészítési tipp

A frittatát készre süthetjük sütőben is, ez esetben azonban olyan serpenyőt válasszunk, aminek a nyele fémből van.

A kolbász helyett használhatunk házi sonkát vagy szalonnát is.

Ételallergia tipp

A tejszínt növényi tejszínre cserélhetjük, és akkor laktózmentes lesz az étel.

Vénusz tipp

A Vénusz Immuno étolaj D vitamin tartalma miatt hozzájárulhat az immunrendszer normál működéséhez.