„Édesség ajándékkeresés mellé” Grízkrém almakompóttal

Igazi jolly-joker desszert a karácsony előtti rohanásban. Hamar elkészül, és szuper karácsony illatú  kanalazni való, mikor leülünk a számítógép elé ajándékok után nézelődni.

Elő- és elkészítési idő

3 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 368 kcal

Allergének

Diófélék

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet 2 ek cukorral felfőzzük, majd belekeverjük a búzadarát, és 2 percig főzzük. A lángról levéve dagadni hagyjuk, közben belekeverünk 1 dl almalevet.
  2. A tojás sárgáját a grízhez keverjük, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a grízhez adjuk.
  3. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kiszedjük, felkockázzuk, és az olvasztott margarinon megsütjük, csipet fahéjjal ízesítjük és 2 ek cukrot szórunk sütés közben rá, hogy rákaramellizálódjon.
  4. A diót durvára vágjuk.
  5. A grízhabot poharakba szedjük, a sült almát ráhalmozzuk és a dióval megszórjuk. 


Elkészítési tipp

Alma helyett készíthetjük körtével, szilvával is.

Keverhetünk a grízbe csokoládét is.

Ételallergia tipp

Cukor helyett használhatunk eritritet is.

Tojás helyett adhatunk a grízhez 2 dl tejszínből felvert tejszínhabot is.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Édesség ajándékkeresés mellé” Grízkrém almakompóttal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet 2 ek cukorral felfőzzük, majd belekeverjük a búzadarát, és 2 percig főzzük. A lángról levéve dagadni hagyjuk, közben belekeverünk 1 dl almalevet.
  2. A tojás sárgáját a grízhez keverjük, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a grízhez adjuk.
  3. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kiszedjük, felkockázzuk, és az olvasztott margarinon megsütjük, csipet fahéjjal ízesítjük és 2 ek cukrot szórunk sütés közben rá, hogy rákaramellizálódjon.
  4. A diót durvára vágjuk.
  5. A grízhabot poharakba szedjük, a sült almát ráhalmozzuk és a dióval megszórjuk. 



Elkészítési tipp

Alma helyett készíthetjük körtével, szilvával is.

Keverhetünk a grízbe csokoládét is.

Ételallergia tipp

Cukor helyett használhatunk eritritet is.

Tojás helyett adhatunk a grízhez 2 dl tejszínből felvert tejszínhabot is.

Vénusz tipp

A Vénusz Sütőmargarinnal hűtőből kivéve is könnyen dolgozhatunk, az almákat szép pirosra süthetjük vele.