Palacsinta mazsolás-birssel és almapürével töltve

Gondoltad volna, hogy a palacsinta is lehet karácsony ízű? Alma-mazsola-birsalma és fahéj…. Igazi karácsonyváró finomság.

Elő- és elkészítési idő

5 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 412 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • 2 dl szóda
  • 1 alma reszelve
  • 1 ek Vénusz Sütőolaj

Alma-birs töltelék

  • 3 alma
  • 1 birsalma/birskörte
  • 2 ek cukor
  • fél tk fahéj
  • 3 dl almalé
  • 1 nagy marék mazsola

Elkészítés

  1. Az almát és a birset megmossuk, negyedeljük, magházukat kiszedjük és felkockázzuk.
  2. Az almalével, a cukorral, mazsolával, fahéjjal főzni kezdjük. Addig főzzük, míg sűrű lekvárszerű nem lesz. Ha szükséges botmixerrel pürésítjük.
  3. A lisztet tálba mérjük, rászórjuk a sütőport, beleütjük a tojásokat, belereszeljük a hámozott, reszelt almát és a tejet, vizet apránként hozzáadjuk.
  4. A Vénusz Sütőolajat is belekeverjük, majd forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
  5. Az alma-birspürével betöltjük a palacsintákat, négybe hajtjuk és porcukorral megszórva kínáljuk.


Elkészítési tipp

Az alma mellett használhatunk körtét, narancsot is, illetve mazsola helyett kipróbálhatjuk más aszalványokkal is.

Ételallergia tipp

Cukor helyett használhatunk más édesítőszert is, pl. erititet, xilitet.

Azonos arányban használhatunk gluténmentes süteményliszt keveréket hozzá.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Palacsinta mazsolás-birssel és almapürével töltve

Hozzávalók

Alma-birs töltelék

Elkészítés

  1. Az almát és a birset megmossuk, negyedeljük, magházukat kiszedjük és felkockázzuk.
  2. Az almalével, a cukorral, mazsolával, fahéjjal főzni kezdjük. Addig főzzük, míg sűrű lekvárszerű nem lesz. Ha szükséges botmixerrel pürésítjük.
  3. A lisztet tálba mérjük, rászórjuk a sütőport, beleütjük a tojásokat, belereszeljük a hámozott, reszelt almát és a tejet, vizet apránként hozzáadjuk.
  4. A Vénusz Sütőolajat is belekeverjük, majd forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
  5. Az alma-birspürével betöltjük a palacsintákat, négybe hajtjuk és porcukorral megszórva kínáljuk.



Elkészítési tipp

Az alma mellett használhatunk körtét, narancsot is, illetve mazsola helyett kipróbálhatjuk más aszalványokkal is.

Ételallergia tipp

Cukor helyett használhatunk más édesítőszert is, pl. erititet, xilitet.

Azonos arányban használhatunk gluténmentes süteményliszt keveréket hozzá.

Vénusz tipp

A Vénusz Sütőolajat ha rögtön a tésztába keverjük, nem kell külön kikenni a serpenyőt olajjal.