„Kényeztesük magunkat” császármorzsa

A császármorzsa illata, íze visszarepít Nagymamánk konyhájába. Nincs olyan, aki ellen tudna állni egy kis császármorzsának. Kevés porcukorral, isteni lekvárral a legkényeztetőbb desszertek egyike, ráadásul gyorsan el is készül!

Elő- és elkészítési idő

5 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~335 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral habverővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejel óvatosan, apránként felengedjük. Sűrű palacsintatészta-féleséget kapunk.
  2. Beleszórjuk a mazsolát. A végén óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét.
  3. Egy evőkanál sütőmargarint serpenyőben megolvasztunk, majd a tészta kb. felét (2 cm magas legyen a serpenyőben) beleöntjük és addig sütjük, míg az egyik oldala piros nem lesz. Akkor négybe vágjuk és a részeket megfordítjuk. Ha az is pirosra sült, akkor kisebb darabokra tépkedjük, megszórjuk porcukorral és minden oldalát pirosra sütjük.
  4. Kiszedjük egy tepsire és 50 fokos sütőbe toljuk, míg a többi tésztával nem végzünk. Porcukorral meghintve, lekvárral meglocsolva tálaljuk.


Elkészítési tipp

A tésztát készíthetjük fele-fele arányban búzadarával is, azonban akkor be kell áztatni a búzadarát egy éjszakára tejbe.

Ételallergia tipp

Tej helyett használhatunk alternatív tejeket is, mint mandulatej, zabtej, rizstej.

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vanília ízét, illatát és a növényi alapú termékeket kedvelik édes sütemények készítéséhez. Különleges vaníliaízével ritka termék a piacon.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Kényeztesük magunkat” császármorzsa

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral habverővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejel óvatosan, apránként felengedjük. Sűrű palacsintatészta-féleséget kapunk.
  2. Beleszórjuk a mazsolát. A végén óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét.
  3. Egy evőkanál sütőmargarint serpenyőben megolvasztunk, majd a tészta kb. felét (2 cm magas legyen a serpenyőben) beleöntjük és addig sütjük, míg az egyik oldala piros nem lesz. Akkor négybe vágjuk és a részeket megfordítjuk. Ha az is pirosra sült, akkor kisebb darabokra tépkedjük, megszórjuk porcukorral és minden oldalát pirosra sütjük.
  4. Kiszedjük egy tepsire és 50 fokos sütőbe toljuk, míg a többi tésztával nem végzünk. Porcukorral meghintve, lekvárral meglocsolva tálaljuk.



Elkészítési tipp

A tésztát készíthetjük fele-fele arányban búzadarával is, azonban akkor be kell áztatni a búzadarát egy éjszakára tejbe.

Ételallergia tipp

Tej helyett használhatunk alternatív tejeket is, mint mandulatej, zabtej, rizstej.

Vénusz tipp

A Vénusz Vaníliaízű Sütömargarintól finom vanília ízű lesz a császármorzsa.