„Mindent bele vacsi” Birsalmás, csirke piláf

Egy gyors ragu és már ehetünk is! A piláfok olyan rizsételek, melyekhez valamilyen ragut készítünk. Míg megfő a rizs, elkészül a ragu, és máris ehetünk!
Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 720 kcal

Allergének

Földimogyoró

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 5 ek Vénusz napraforgó étolaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor újhagyma
  • 3 birs
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 1 ek paradicsomsűrítmény
  • 3 ek mogyoró
  • 30 dkg jázmin rizs

Elkészítés

  1. A rizs mennyiségének kétszeres mennyiségű vizet kevés sóval felforralunk, beleöntjük a rizst, megkeverjük, majd alacsony lángon készre főzzük.
  2. Az olajon megfonnyasztjuk a karikára vágott újhagymát, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, lepirítjuk.
  3. A birseket megmossuk, negyedeljük, magházát kiszedjük és felkockázzuk, a csirkéhez adjuk. 
  4. Belekeverjük a paradicsomsűrítményt, a feldarabolt aszalt szilvákat, kevés vizet vizet öntünk alá, és 5 perc alatt készre főzzük.
  5. A megfőtt rizzsel összekeverjük, durvára vágott mogyorót keverünk bele.


Elkészítési tipp

Aszalt szilva helyett próbáljuk ki mazsolával vagy aszalt meggyel.

Mindenképpen illatos rizsfajtával készítsük, jázminrizzsel vagy basmati rizzsel, némelyik már előfőzötten kapható.

Ételallergia tipp

A mogyorót elhagyhatjuk vagy tehetünk bele másfajta magokat (napraforgó, dió, stb) is.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Mindent bele vacsi” Birsalmás, csirke piláf

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizs mennyiségének kétszeres mennyiségű vizet kevés sóval felforralunk, beleöntjük a rizst, megkeverjük, majd alacsony lángon készre főzzük.
  2. Az olajon megfonnyasztjuk a karikára vágott újhagymát, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, lepirítjuk.
  3. A birseket megmossuk, negyedeljük, magházát kiszedjük és felkockázzuk, a csirkéhez adjuk. 
  4. Belekeverjük a paradicsomsűrítményt, a feldarabolt aszalt szilvákat, kevés vizet vizet öntünk alá, és 5 perc alatt készre főzzük.
  5. A megfőtt rizzsel összekeverjük, durvára vágott mogyorót keverünk bele.



Elkészítési tipp

Aszalt szilva helyett próbáljuk ki mazsolával vagy aszalt meggyel.

Mindenképpen illatos rizsfajtával készítsük, jázminrizzsel vagy basmati rizzsel, némelyik már előfőzötten kapható.

Ételallergia tipp

A mogyorót elhagyhatjuk vagy tehetünk bele másfajta magokat (napraforgó, dió, stb) is.

Vénusz tipp

A Vénusz Napraforgó étolaj fenntartható gazdálkodásból származik, így a vele készült étellel odafigyelsz kicsit a környezetedre is.