„Karácsonyi vásárlás olasz módra!” Kelkáposztás, gombás, szalonnás fusilli

Az ajándék beszerzéstől úgy megéhezik az ember, mint egy római városnézés után. Kapóra jön ilyenkor egy gyors tészta, amivel csillapíthatja az étvágyát. 

Elő- és elkészítési idő

5 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 566 kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek Vénusz Napraforgó étolaj
  • 30 dkg kelkáposzta
  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg bacon
  • frissen őrölt bors
  • 2 dl tejszín
  • 40 dkg fusilli

Elkészítés

  1. A tésztának egy fazék sós vizet felteszünk forrni.
  2. Egy serpenyőben a csíkokra vágott bacont pirosra sütjük, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk az olajat, és a finomra vágott hagymát az olajon megpároljuk.
  3. A zúzott fokhagymát hozzáadjuk, majd a kis kockákra vágott csirkemellet is. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A gombát szintén felaprítjuk, a kelkáposztát csíkokra vágjuk és mindkettőt a raguhoz adjuk, átforgatjuk, tejszínnel összefőzzük pár perc alatt.
  5. A végén belekeverjük a pirított szalonnát és összeforgatjuk a kifőtt tésztával.


Elkészítési tipp

A tejszín helyett érzékenység esetén használjunk növényi tejszínt.

Ideje, hogy másként gondoljunk a kelkáposztára. Nem csak a főzeléknövényként használhatjuk. Nagyon finom pirítva, vagy akár chipsnek elkészítve (kevés olajjal átforgatva, sütőben kisütve).

Soha ne a tészta várjon a ragura, inkább a ragu a tésztára!

Ételallergia tipp

A tejszínt növényi tejszínre cserélhetjük vagy el is hagyhatjuk.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Karácsonyi vásárlás olasz módra!” Kelkáposztás, gombás, szalonnás fusilli

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztának egy fazék sós vizet felteszünk forrni.
  2. Egy serpenyőben a csíkokra vágott bacont pirosra sütjük, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk az olajat, és a finomra vágott hagymát az olajon megpároljuk.
  3. A zúzott fokhagymát hozzáadjuk, majd a kis kockákra vágott csirkemellet is. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A gombát szintén felaprítjuk, a kelkáposztát csíkokra vágjuk és mindkettőt a raguhoz adjuk, átforgatjuk, tejszínnel összefőzzük pár perc alatt.
  5. A végén belekeverjük a pirított szalonnát és összeforgatjuk a kifőtt tésztával.



Elkészítési tipp

A tejszín helyett érzékenység esetén használjunk növényi tejszínt.

Ideje, hogy másként gondoljunk a kelkáposztára. Nem csak a főzeléknövényként használhatjuk. Nagyon finom pirítva, vagy akár chipsnek elkészítve (kevés olajjal átforgatva, sütőben kisütve).

Soha ne a tészta várjon a ragura, inkább a ragu a tésztára!

Ételallergia tipp

A tejszínt növényi tejszínre cserélhetjük vagy el is hagyhatjuk.

Vénusz tipp

A Vénusz Napraforgó étolaj fenntartható gazdálkodásból származik, használatával óvjuk a környezetünket, és a családunkért is teszünk.