Libarillette

A jól előkészíthető fogások receptjei kincset érnek a karácsonyi időszakban, hiszen egymást érik a vendégeskedések. Ez a rillette remek gasztro ajándék is lehet!

Elő- és elkészítési idő

5 perc + 1 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 688 kcal

Allergének

Mustár

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt és a húslevest egy fazékba öntjük, belereszeljük a gyömbért, beledobjuk a szegfűszeget és a kakukkfüvet.
  2. A combokat bedörzsöljük sóval, a Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajon serpenyőben körbepirítjuk minden oldalát, majd a lébe tesszük, főzni kezdjük.
  3. Addig főzzük a húst, míg már szálaira esik szét. Késes robotgéppel összeaprítjuk, adhatunk hozzá kevés levet, mustárral, sóval, borssal ízesítjük. 
  4. Pirítósra kenve kínáljuk.


Elkészítési tipp

Kakukkfű helyett használhatunk rozmaringot is.

A rillette üveg vagy kerámiatálban, zsírral lefedve hetekig eláll a hűtőben, igazi vendégváró.

Gazdagíthatjuk kapribogyóval, aszalt paradicsommal is.

Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolaj

Első préselésű finomított repceétolaj fokhagymás, paradicsomos és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

883 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Libarillette

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt és a húslevest egy fazékba öntjük, belereszeljük a gyömbért, beledobjuk a szegfűszeget és a kakukkfüvet.
  2. A combokat bedörzsöljük sóval, a Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajon serpenyőben körbepirítjuk minden oldalát, majd a lébe tesszük, főzni kezdjük.
  3. Addig főzzük a húst, míg már szálaira esik szét. Késes robotgéppel összeaprítjuk, adhatunk hozzá kevés levet, mustárral, sóval, borssal ízesítjük. 
  4. Pirítósra kenve kínáljuk.



Elkészítési tipp

Kakukkfű helyett használhatunk rozmaringot is.

A rillette üveg vagy kerámiatálban, zsírral lefedve hetekig eláll a hűtőben, igazi vendégváró.

Gazdagíthatjuk kapribogyóval, aszalt paradicsommal is.