„Vigyük ezt ajándékba!” Libarillette

A jól előkészíthető fogások receptjei kincset érnek a karácsonyi időszakban, hiszen egymást érik a vendégeskedések. Ez a rillette remek gasztro ajándék is lehet!

Elő- és elkészítési idő

5 perc + 1 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 688 kcal

Allergének

Mustár

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 db libacomb
  • 2 ek Vénusz Sütőolaj
  • 20 dkg libazsír
  • 5 dl húsleves
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 cm gyömbér
  • 2 szegfűszeg
  • 1 tk mustár
  • 2 ág kakukkfű
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A zsírt és a húslevest egy fazékba öntjük, belereszeljük a gyömbért, beledobjuk a szegfűszeget.
  2. A combokat bedörzsöljük sóval, a sütőolajon serpenyőben körbepirítjuk minden oldalát, majd a lébe tesszük, főzni kezdjük.
  3. Addig főzzük a húst, míg már szálaira esik szét. Késes robotgéppel összeaprítjuk, adhatunk hozzá kevés levet, mustárral, sóval, borssal ízesítjük. 
  4. Pirítósra kenve kínáljuk.


Elkészítési tipp

Kakukkfű helyett használhatunk rozmaringot is.

A rillette üveg vagy kerámiatálban, zsírral lefedve hetekig eláll a hűtőben, igazi vendégváró.

Gazdagíthatjuk kapribogyóval, aszalt paradicsommal is.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

867 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Vigyük ezt ajándékba!” Libarillette

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt és a húslevest egy fazékba öntjük, belereszeljük a gyömbért, beledobjuk a szegfűszeget.
  2. A combokat bedörzsöljük sóval, a sütőolajon serpenyőben körbepirítjuk minden oldalát, majd a lébe tesszük, főzni kezdjük.
  3. Addig főzzük a húst, míg már szálaira esik szét. Késes robotgéppel összeaprítjuk, adhatunk hozzá kevés levet, mustárral, sóval, borssal ízesítjük. 
  4. Pirítósra kenve kínáljuk.



Elkészítési tipp

Kakukkfű helyett használhatunk rozmaringot is.

A rillette üveg vagy kerámiatálban, zsírral lefedve hetekig eláll a hűtőben, igazi vendégváró.

Gazdagíthatjuk kapribogyóval, aszalt paradicsommal is.

Vénusz tipp

A Vénusz Sütőolajban, antioxidáns tartalmának köszönhetően akár 10 alkalommal is süthet anélkül, hogy közben ki kellene cserélnie az olajat. Sütések után szűrjük át az olajat.