„Idén is van abból az isteni csülködből?” Hagymás sörcsülök, aszalt szilvás párolt káposzta, sült krumpli

Nincs annál jobb érzés, mikor a hagyományos karácsonyi receptünk után már a vendégek is érdeklődnek. Ez a recept ilyen. 

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 2 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6-8 fő

Kalória

~ 764 kcal

Hozzávalók

  • 2 kg füstölt csülök
  • 4 babérlevél
  • 5 db hagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 3 dl világos sör

    Párolt káposzta
  • 1 fej lilakáposzta
  • 2-3 ek cukor
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 3 ek balzsamecet
  • fél tk őrölt kömény
  • 3 ek Vénusz Sütőolaj

    Sült burgonya
  • 1,5 kg burgonya
  • 5 ek Vénusz Sütőolaj

Elkészítés

  1. A csülköket megmossuk, majd bő vízben feltesszük főni a babérlevéllel. Egy órát főzzük.
  2. A hagymákat cikkekre vágjuk, a fokhagymát keresztben félbevágjuk és egy tepsibe szórjuk, mellé tesszük a csülköket, aláöntjük a sört, alufóliával letakarjuk és egy órát sütjük, majd a bőrét beirdaljuk és a sörrel locsolgatva, pirítjuk.
  3. Közben a káposztát legyaluljuk, vagy vékony csíkokra szeleteljük, picit besózzuk. A káposztát az olajon átforgatjuk, majd az aszalt szilvával összefőzzük. Közben balzsamecettel, cukorral locsolgatjuk, hagyjuk, hogy jól összefőjenek az ízek. Vizet lehet hogy kell alá önteni, vagy pótolni a főzés során.
  4. A burgonyát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, az olajjal átforgatjuk. Sütőpapíros tepsin eloszlatjuk és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.


Elkészítési tipp

Fehér káposztából is készíthetjük a párolt káposztát.

Az aszalt szilvát el is hagyhatjuk, de nem nagyon érdemes, rendkívül jó ízt ad a káposztának.

Bátrabbak kipróbálhatják a káposztát kevés római köménnyel és csillagánizssal is.

A káposzta alá önthetünk 2 dl vörösbort is a főzés alatt.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Idén is van abból az isteni csülködből?” Hagymás sörcsülök, aszalt szilvás párolt káposzta, sült krumpli

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköket megmossuk, majd bő vízben feltesszük főni a babérlevéllel. Egy órát főzzük.
  2. A hagymákat cikkekre vágjuk, a fokhagymát keresztben félbevágjuk és egy tepsibe szórjuk, mellé tesszük a csülköket, aláöntjük a sört, alufóliával letakarjuk és egy órát sütjük, majd a bőrét beirdaljuk és a sörrel locsolgatva, pirítjuk.
  3. Közben a káposztát legyaluljuk, vagy vékony csíkokra szeleteljük, picit besózzuk. A káposztát az olajon átforgatjuk, majd az aszalt szilvával összefőzzük. Közben balzsamecettel, cukorral locsolgatjuk, hagyjuk, hogy jól összefőjenek az ízek. Vizet lehet hogy kell alá önteni, vagy pótolni a főzés során.
  4. A burgonyát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, az olajjal átforgatjuk. Sütőpapíros tepsin eloszlatjuk és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.



Elkészítési tipp

Fehér káposztából is készíthetjük a párolt káposztát.

Az aszalt szilvát el is hagyhatjuk, de nem nagyon érdemes, rendkívül jó ízt ad a káposztának.

Bátrabbak kipróbálhatják a káposztát kevés római köménnyel és csillagánizssal is.

A káposzta alá önthetünk 2 dl vörösbort is a főzés alatt.

Vénusz tipp

A Vénusz Sütőolaj antioxidáns tartalmának köszönhetően az olajban akár 10x süthetsz.