„Mindenkiét leveri” Diós-narancsos bejgli

A mi bejglink nem reped meg, nem kevés benne a töltelék, de a tészta sem. Pont ahogy szeretjük. 

Elő- és elkészítési idő

5 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~ 868 kcal

Allergének

Diófélék

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

    3 rúdnyi mennyiség
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 6 dkg sertészsír
  • 1 dl víz
  • 15 g élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 1+1 tojássárgája

  • 3 x 20 dkg darált dió
  • 3 x 10 dkg porcukor
  • 3 x 10 dkg aszalt meggy, áfonya, narancs vegyesen
  • 3 x 1 narancs reszelt héja
  • 3 x 1 dl tejszín

Elkészítés

  1. A lisztet a Vénusz Sütőmargarinnal, a zsírral, a porcukorral, a tojássárgájával, a sóval összeöntjük egy keverőtálba.
  2. Az élesztőt a vízbe morzsoljuk, elkeverjük, majd a tésztához adjuk és jól eldolgozzuk. Három részre osztjuk.
  3. A tölteléket összekeverjük. A tésztát 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. 
  4. Tojássárgájával megkenjük, majd 2 órán át hűtjük. 180 fokos sütőben 40 perc alatt aranyszínűre sütjük.


Elkészítési tipp

Készíthetünk almás-mákos, almás diós bejglit is, ez esetben pároljuk előre meg az almát.

Marcipánt is reszelhetünk a dióba.

Ételallergia tipp

A liszt egészét vagy egy részét cserélhetjük teljes kiőrlésűre is.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

867 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Mindenkiét leveri” Diós-narancsos bejgli

Hozzávalók


Elkészítés

  1. A lisztet a Vénusz Sütőmargarinnal, a zsírral, a porcukorral, a tojássárgájával, a sóval összeöntjük egy keverőtálba.
  2. Az élesztőt a vízbe morzsoljuk, elkeverjük, majd a tésztához adjuk és jól eldolgozzuk. Három részre osztjuk.
  3. A tölteléket összekeverjük. A tésztát 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. 
  4. Tojássárgájával megkenjük, majd 2 órán át hűtjük. 180 fokos sütőben 40 perc alatt aranyszínűre sütjük.



Elkészítési tipp

Készíthetünk almás-mákos, almás diós bejglit is, ez esetben pároljuk előre meg az almát.

Marcipánt is reszelhetünk a dióba.

Ételallergia tipp

A liszt egészét vagy egy részét cserélhetjük teljes kiőrlésűre is.

Vénusz tipp

A Vénusz Sütőmargarin a hűtőből kivéve azonnal eldolgozható, így könnyedén összeállítható a bejgli tésztája a karácsonyi rohanásban is.