„Csak még egyet, mert olyan finom!” Baconbe tekert sertésszűz, sütőtök-burgonya rakottassal

Ha valami különlegeset próbálnánk ki karácsonyra, ez az étel legyen az! Egyszerű elkészíteni, mégis olyan sikere lesz, hogy sajnálni fogjuk, hogy miért nem készítettünk dupla adagot.

Elő- és elkészítési idő

15 + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 826 kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg sertésszűz
  • 30 dkg bacon
  • frissen őrölt bors
  • 1-2 ek Vénusz Sütőolaj

    Köret
  • 60 dkg burgonya
  • 30 dkg sütőtök
  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg reszelt sajt
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek Vénusz Sütőolaj

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd átlapoltan baconbe csomagoljuk. Kiolajozott tepsiben, kerámiatálban 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
  2. A burgonyát és a sütőtököt megtisztítjuk, vékony szeletekre szeljük, majd tetőcserépszerűen egy kerámiatálba halmozzuk.
  3. A sajtot a tejszínhez reszeljük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd a rakottasra öntjük, 180 fokon pirosra sütjük.


Elkészítési tipp

Készíthetjük sütőzacskóban is a húst, így még szaftosabb lesz.

Bacon helyett készíthetjük vékonyra szeletelt sonkával is.

Ételallergia tipp

Tejszín helyett érzékenység esetén használjunk növényi tejszínt.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Csak még egyet, mert olyan finom!” Baconbe tekert sertésszűz, sütőtök-burgonya rakottassal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd átlapoltan baconbe csomagoljuk. Kiolajozott tepsiben, kerámiatálban 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
  2. A burgonyát és a sütőtököt megtisztítjuk, vékony szeletekre szeljük, majd tetőcserépszerűen egy kerámiatálba halmozzuk.
  3. A sajtot a tejszínhez reszeljük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd a rakottasra öntjük, 180 fokon pirosra sütjük.



Elkészítési tipp

Készíthetjük sütőzacskóban is a húst, így még szaftosabb lesz.

Bacon helyett készíthetjük vékonyra szeletelt sonkával is.

Ételallergia tipp

Tejszín helyett érzékenység esetén használjunk növényi tejszínt.

Vénusz tipp

A Vénusz Sütőolaj használatával rakottasunk/gratenünk szép pirosra sül majd.