„Kis csavar a klasszikusban!” Rántott ponty mákos bundában, sült céklás gerslivel

Dobjuk fel kicsit a rántott pontyot! Süssünk mákkal, hiszen a mák nem csak a bejglibe való.

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 456 kcal

Allergének

Hal

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 szelet ponty
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek mák (nem darált)
  • 1 tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • 1 l Vénusz Sütőolaj

    Köret
  • 3 db cékla
  • 30 dkg árpagyöngy
  • 10 dkg kéksajt
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

  1. A céklákat megmossuk, egyesével fóliába csomagoljuk és a sütőben 200 fokon megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A gerslit háromszoros mennyiségű sós vízben puhára főzzük. 
  3. A húst megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a mákos zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük.
  4. A céklákat felkockázzuk, a gerslihez keverjük, a kéksajtot felolvasztjuk és szintén a gerslihez adjuk. Apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.


Elkészítési tipp

Kéksajt helyett használhatunk lágy kecskesajtot is.

Árpagyöngy helyett használhatunk rizst is.

Ételallergia tipp

A kéksajt elhagyható vagy növényi sajtra cserélhető.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

891 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Kis csavar a klasszikusban!” Rántott ponty mákos bundában, sült céklás gerslivel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklákat megmossuk, egyesével fóliába csomagoljuk és a sütőben 200 fokon megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A gerslit háromszoros mennyiségű sós vízben puhára főzzük. 
  3. A húst megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a mákos zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük.
  4. A céklákat felkockázzuk, a gerslihez keverjük, a kéksajtot felolvasztjuk és szintén a gerslihez adjuk. Apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.



Elkészítési tipp

Kéksajt helyett használhatunk lágy kecskesajtot is.

Árpagyöngy helyett használhatunk rizst is.

Ételallergia tipp

A kéksajt elhagyható vagy növényi sajtra cserélhető.

Vénusz tipp

A Vénusz Sütőolajjal a hal bundája ropogósra sül és az olajban akár 10x süthetünk!