„A suliban is gondolj rám” zabkeksz

A zabpelyhes keksz egészséges, finom és sokféleképpen variálható ínyencség. Jól csomagolható, szállítható, így az iskolatáskában/uzsonnáscsomagban is ínycsiklandó marad. 

Elő- és elkészítési idő

5 + 35 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~328 kCal / adag

Allergének

Diófélék

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 30 dkg zabpehely
  • 8 dkg liszt
  • 5 dkg őrölt mandula
  • 15 dkg Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin
  • 2 ek méz vagy 6 dkg nádcukor
  • 10 dkg aszalt szilva
  • csipet fahéj
  • 1 narancs reszelt héja
  • fél tk sütőpor
  • 1 tojás
  • kevés tej

Elkészítés

  • A mandulát és a zabpelyhet száraz serpenyőben megillatosítjuk, a mandulát durvára vágjuk.
  • A margarint habosra keverjük a mézzel/cukorral, aztán hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejet, hogy ne legyen teljesen kemény a massza.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a vizes kézzel diónyi gombócot formázunk belőle, tenyerünkkel ellapítjuk. 
  • Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük és 15 perc alatt aranysárgára sütjük őket.

Elkészítési tipp

A kekszet gazdagíthatjuk apróra vágott csokoládéval, aszalványokkal és különböző magvakkal is, így izgalmas ízkombinációkat hozhatunk létre.

Érdemes finomra darált zabpelyhet használni hozzá, így szerkezete homogénebb lesz, mint a szemes zabpehellyel és kevésbé morzsálódik.

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vanília ízét, illatát és a növényi alapú termékeket kedvelik édes sütemények készítéséhez. Különleges vaníliaízével ritka termék a piacon.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„A suliban is gondolj rám” zabkeksz

Hozzávalók

Elkészítés



Elkészítési tipp

A kekszet gazdagíthatjuk apróra vágott csokoládéval, aszalványokkal és különböző magvakkal is, így izgalmas ízkombinációkat hozhatunk létre.

Érdemes finomra darált zabpelyhet használni hozzá, így szerkezete homogénebb lesz, mint a szemes zabpehellyel és kevésbé morzsálódik.

Vénusz tipp

A zabpelyhes keksz finom vaníliás ízű lesz a Vénusz vaníliás sütőmargarintól.