„Őrülten vaníliás és igazán puha!” Vaníliás kifli

A vaníliás kifli hagyományos karácsonyi édesség, de már jóval az ünnep előtt elkészíthetjük. A dobozt azonban jól dugjuk el, mert amilyen finom, lehet eltűnik a tartalma karácsonyig.

Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 406 kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 12 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • porcukor a forgatáshoz

Elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal, a porcukorral, a tojássárgájával és a vaníliamagokkal összedolgozzuk.
  2. Fóliába csomagoljuk és 1 órát hűtjük.
  3. A tésztát négy részre osztjuk és 1,5 cm átmérőjű rudakat sodrunk belőle, amit 3 cm-es hengere osztunk és ezekből vékony kifliket sodrunk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világos színűre sütjük a kifliket.
  5. Porcukorba forgatjuk. Fémdobozban hetekig eláll.


Elkészítési tipp

A lisztből 10 dkg-ot lecserélhetünk őrölt mandulára.

A tésztához reszelhetünk narancs vagy citrom héjat.

Ételallergia tipp

Teljes kiőrlésű liszttel is elkészíthetjük.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Őrülten vaníliás és igazán puha!” Vaníliás kifli

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal, a porcukorral, a tojássárgájával és a vaníliamagokkal összedolgozzuk.
  2. Fóliába csomagoljuk és 1 órát hűtjük.
  3. A tésztát négy részre osztjuk és 1,5 cm átmérőjű rudakat sodrunk belőle, amit 3 cm-es hengere osztunk és ezekből vékony kifliket sodrunk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világos színűre sütjük a kifliket.
  5. Porcukorba forgatjuk. Fémdobozban hetekig eláll.



Elkészítési tipp

A lisztből 10 dkg-ot lecserélhetünk őrölt mandulára.

A tésztához reszelhetünk narancs vagy citrom héjat.

Ételallergia tipp

Teljes kiőrlésű liszttel is elkészíthetjük.

Vénusz tipp

Próbáljuk ki a Vénusz Vaníliás Sütőmargarinját, mellyel még vaníliásabb lehet a kiflink!