“De jó, hogy mind együtt vagyunk” Téli töltött fagylalt torta

Az ünnepi sütik összehozzák a családot! Ez a fagyival töltött kalácstorta pedig biztosan mindenkit odacsal majd az asztal köré. 

Elő- és elkészítési idő

30 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 725 Kcal / adag

Allergének

Diófélék

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg vanília fagylalt
  • 60 dkg kalács
  • 3 púpozott evőkanál baracklekvár
  • 100 g konzerv meggy 
  • 75 g kandírozott gyümölcs
  • 50 g pörkölt földimogyoró
  • 3-4 mandarin 
  • 200 g étcsokoládé 
  • 25 g Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez 
  • csokireszelék

Elkészítés

  1. Vegyük ki a fagyit a mélyhűtőből, majd tegyük félre olvadni kicsit. Béleljünk ki egy nagyobb kerek salátás tálat folpackkal jó alaposan.
  2. Szeleteljük fel kb. 1 cm vastagra a kalácsot, három szeletet tegyünk félre, és rakjuk ki a lapokkal a tálat, úgy hogy fedjék egymást, és ne folyjon majd ki a fagyi.  Nyomkodjuk kicsit össze a tésztát, majd kenjük le a baracklekvárral belülről.
  3. Kanalazzuk bele a vanília fagyi egyharmadát. Szórjuk meg a mandarin lereszelt héjával, a konzerv meggyel, a cukrozott gyümölcsökkel, és a pörkölt mogyoróval. Ismételjük a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
  4. Helyezzük a három maradék szeletet kalácsot a fagyitortára, majd fedjük le a tetejét is fóliával jó szorosan. Tegyük mélyhűtőbe.
  5. Tálalás előtt 20 perccel vegyük ki, hogy olvadjon fel, de még ne folyjon.
  6. Vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokoládét és adjuk hozzá a Vénuszt.
  7. Fordítsuk ki a puding tortát egy lapos tálba óvatosan, szedjük le róla a fóliát, és öntsük le a csokoládéval, úgy, hogy egyenletesen folyjon végig az oldalán.
  8. Hintsük meg csoki és mandarinhéj reszelékkel.


Elkészítési tipp

A fagyirétegek közé is önthetünk olvasztott csokit!

Meggybefőtt helyett készíthetjük sárgabarack konzervből is, úgy is nagyon finom.

Ételallergia tipp

Amennyiben laktózmentes vanília fagylaltot és Vénusz Vajízű Sütőmargarint használunk a receptben, úgy laktózmentes is lesz az édességünk!

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“De jó, hogy mind együtt vagyunk” Téli töltött fagylalt torta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyük ki a fagyit a mélyhűtőből, majd tegyük félre olvadni kicsit. Béleljünk ki egy nagyobb kerek salátás tálat folpackkal jó alaposan.
  2. Szeleteljük fel kb. 1 cm vastagra a kalácsot, három szeletet tegyünk félre, és rakjuk ki a lapokkal a tálat, úgy hogy fedjék egymást, és ne folyjon majd ki a fagyi.  Nyomkodjuk kicsit össze a tésztát, majd kenjük le a baracklekvárral belülről.
  3. Kanalazzuk bele a vanília fagyi egyharmadát. Szórjuk meg a mandarin lereszelt héjával, a konzerv meggyel, a cukrozott gyümölcsökkel, és a pörkölt mogyoróval. Ismételjük a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
  4. Helyezzük a három maradék szeletet kalácsot a fagyitortára, majd fedjük le a tetejét is fóliával jó szorosan. Tegyük mélyhűtőbe.
  5. Tálalás előtt 20 perccel vegyük ki, hogy olvadjon fel, de még ne folyjon.
  6. Vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokoládét és adjuk hozzá a Vénuszt.
  7. Fordítsuk ki a puding tortát egy lapos tálba óvatosan, szedjük le róla a fóliát, és öntsük le a csokoládéval, úgy, hogy egyenletesen folyjon végig az oldalán.
  8. Hintsük meg csoki és mandarinhéj reszelékkel.



Elkészítési tipp

A fagyirétegek közé is önthetünk olvasztott csokit!

Meggybefőtt helyett készíthetjük sárgabarack konzervből is, úgy is nagyon finom.

Ételallergia tipp

Amennyiben laktózmentes vanília fagylaltot és Vénusz Vajízű Sütőmargarint használunk a receptben, úgy laktózmentes is lesz az édességünk!

Vénusz tipp

A Vénusz Valódi Vajjal folyósabbá teszi az étcsokit, így könnyebben terül el a tortán, és fényesebb lesz tőle a teteje.