“Persze, hogy nincs benne hús!” grillezett karfiol téli pestóval

Az egészben grillezett roppanós karfiol nem csak különleges a téli pestótól, hanem nagyon szép is egészben tálalva. Ha van vegetáriánus a családban, érdemes neki elkészíteni.

Elő- és elkészítési idő

15 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 463 Kcal / adag

Allergének

Diófélék

Földimogyoró

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1  nagy hagyma
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 1 nagy karfiol
  • 1 teáskanál őrölt chili
  • 2 x 400 g fehérbab konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 50 g sótlan mogyoró
  • 50 g dió
  • 3-4 szál rozmaring
  • 3-4 szál kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 citrom
  • olívaolaj 

Elkészítés

  1. Forraljunk nagy lábosban vizet.  Vágjuk le a karfiol szárát, tegyük a lobogó vízbe, sózzuk, majd főzzük nagyjából 8-9 perc alatt, amíg megpuhul. Fontos, hogy ne főzzük túl, nem kell túl puhának lennie, csak ropogósnak.
  2. Eközben a fehérbab konzerveket csöpögtessük le, és pürésítsük össze a két fej fokhagymával, sóval és borssal. Tegyük félre.
  3. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, ha van grillfokozat, kapcsoljuk be.
  4. Készítsük el a pestot. A fűszereket tegyük aprítógépbe a magokkal, majd adjunk olívaolajat és sót hozzá. Turmixoljuk össze alaposan.
  5. Magas falú, enyhén beolajozott tepsiben terítsük el a babpürét, öntsünk rá keveset a pestóból, majd tegyük bele az egész karfiolt. Locsoljuk meg a maradék pestóval, rakjuk a sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha egyenletesen megpirul a karfiol teteje!


            Elkészítési tipp

            A karfiol tetejét szórjuk meg parmezánforgácsokkal, úgy még finomabb.

            Piríthatunk apróra vágott diót és mogyorót, és ezzel is megszórhatjuk tálaláskor a karfiolt.

            Vénusz Immuno étolaj

            A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

            Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

            TOVÁBBI RECEPTEK

            721 db recept találat. Elértél a lista aljára.

            Betöltést jelző forgó ikon

            További receptek betöltése

            “Persze, hogy nincs benne hús!” grillezett karfiol téli pestóval

            Hozzávalók

            Elkészítés

            1. Forraljunk nagy lábosban vizet.  Vágjuk le a karfiol szárát, tegyük a lobogó vízbe, sózzuk, majd főzzük nagyjából 8-9 perc alatt, amíg megpuhul. Fontos, hogy ne főzzük túl, nem kell túl puhának lennie, csak ropogósnak.
            2. Eközben a fehérbab konzerveket csöpögtessük le, és pürésítsük össze a két fej fokhagymával, sóval és borssal. Tegyük félre.
            3. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, ha van grillfokozat, kapcsoljuk be.
            4. Készítsük el a pestot. A fűszereket tegyük aprítógépbe a magokkal, majd adjunk olívaolajat és sót hozzá. Turmixoljuk össze alaposan.
            5. Magas falú, enyhén beolajozott tepsiben terítsük el a babpürét, öntsünk rá keveset a pestóból, majd tegyük bele az egész karfiolt. Locsoljuk meg a maradék pestóval, rakjuk a sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha egyenletesen megpirul a karfiol teteje!



                      Elkészítési tipp

                      A karfiol tetejét szórjuk meg parmezánforgácsokkal, úgy még finomabb.

                      Piríthatunk apróra vágott diót és mogyorót, és ezzel is megszórhatjuk tálaláskor a karfiolt.

                      Vénusz tipp

                      A Vénusz Immuno étolaj D vitamint tartalmaz, így hozzájárulhat az immunrendszer normál működéséhez.