“Nincs karácsony hal nélkül!” egészben sült tengeri sügér aszalt paradicsomos bulgurral

A hazai háztartások zömében karácsonykor kerül valamilyen halétel az asztalra. Ez az egészben sült sügér vajpuha, a hozzá tálalt bulgur pedig könnyű és zamatos. Kezdődjön a lakoma!

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 720 Kcal / adag

Allergének

Glutén

Hal

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 egész pucolt, bontott tengeri sügér
  • 4 ek Vénusz Omega étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 marok aszalt paradicsom
  • 1 kimagozott, kierezett chili
  • 1 kis darab gyömbér lereszelve
  • 1 ek szárított oregánó
  • 3-4 szál rozmaring
  • fél szár póréhagyma
  • 150 g bulgur
  • durva szemű só, bors
  • 1 citrom

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Mozsárban zúzzuk össze a fokhagymát, a lereszelt gyömbérrel, a chilivel, az oregánóval, és egy kanálnyi Vénusz Omega étolajjal.
  3. Távolítsuk el a maradék pikkelyt a sügérről, fektessük vágódeszkára, és kívül-belül sózzuk be. Dörzsöljük be belül alaposan a fokhagymás pasztával, majd tömjük bele a rozmaringot, és a felszeletelt citromot is. Tegyük enyhén beolajozott tepsibe, majd az előmelegített sütőben süssük készre 30 perc alatt.
  4. Magas falú fazékban a maradék olajon pirítsuk le az apróra vágott póréhagymát, dobjuk rá a bulgurt és a felaprított aszalt paradicsomot, forgassuk össze, majd öntsük fel a fehérborral és annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, és nagyon alacsony lángon főzzük készre, amíg a bulgur az összes nedvességet felszívja. Ha megpuhult, adjuk hozzá a felaprított petrezselymet, és tálaljuk a hallal.


Elkészítési tipp

Facsarjunk rá ízlés szerint citromot tálaláskor!

Nem muszáj tengeri sügért használni, megteszi más nagyobb izmos húsú tengeri hal is.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

850 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Nincs karácsony hal nélkül!” egészben sült tengeri sügér aszalt paradicsomos bulgurral

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Mozsárban zúzzuk össze a fokhagymát, a lereszelt gyömbérrel, a chilivel, az oregánóval, és egy kanálnyi Vénusz Omega étolajjal.
  3. Távolítsuk el a maradék pikkelyt a sügérről, fektessük vágódeszkára, és kívül-belül sózzuk be. Dörzsöljük be belül alaposan a fokhagymás pasztával, majd tömjük bele a rozmaringot, és a felszeletelt citromot is. Tegyük enyhén beolajozott tepsibe, majd az előmelegített sütőben süssük készre 30 perc alatt.
  4. Magas falú fazékban a maradék olajon pirítsuk le az apróra vágott póréhagymát, dobjuk rá a bulgurt és a felaprított aszalt paradicsomot, forgassuk össze, majd öntsük fel a fehérborral és annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, és nagyon alacsony lángon főzzük készre, amíg a bulgur az összes nedvességet felszívja. Ha megpuhult, adjuk hozzá a felaprított petrezselymet, és tálaljuk a hallal.



Elkészítési tipp

Facsarjunk rá ízlés szerint citromot tálaláskor!

Nem muszáj tengeri sügért használni, megteszi más nagyobb izmos húsú tengeri hal is.