“Nincs karácsony hal nélkül!” egészben sült tengeri sügér aszalt paradicsomos bulgurral

A hazai háztartások zömében karácsonykor kerül valamilyen halétel az asztalra. Ez az egészben sült sügér vajpuha, a hozzá tálalt bulgur pedig könnyű és zamatos. Kezdődjön a lakoma!

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 720 Kcal / adag

Allergének

Glutén

Hal

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 egész pucolt, bontott tengeri sügér
  • 4 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 marok aszalt paradicsom
  • 1 kimagozott, kierezett chili
  • 1 kis darab gyömbér lereszelve
  • 1 ek szárított oregánó
  • 3-4 szál rozmaring
  • fél szár póréhagyma
  • 150 g bulgur
  • durva szemű só, bors
  • 1 citrom

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Mozsárban zúzzuk össze a fokhagymát, a lereszelt gyömbérrel, a chilivel, az oregánóval, és egy kanálnyi Vénusz Omega 3&6 étolajjal.
  3. Távolítsuk el a maradék pikkelyt a sügérről, fektessük vágódeszkára, és kívül-belül sózzuk be. Dörzsöljük be belül alaposan a fokhagymás pasztával, majd tömjük bele a rozmaringot, és a felszeletelt citromot is. Tegyük enyhén beolajozott tepsibe, majd az előmelegített sütőben süssük készre 30 perc alatt.
  4. Magas falú fazékban a maradék olajon pirítsuk le az apróra vágott póréhagymát, dobjuk rá a bulgurt és a felaprított aszalt paradicsomot, forgassuk össze, majd öntsük fel a fehérborral és annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, és nagyon alacsony lángon főzzük készre, amíg a bulgur az összes nedvességet felszívja. Ha megpuhult, adjuk hozzá a felaprított petrezselymet, és tálaljuk a hallal.


Elkészítési tipp

Facsarjunk rá ízlés szerint citromot tálaláskor!

Nem muszáj tengeri sügért használni, megteszi más nagyobb izmos húsú tengeri hal is.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Nincs karácsony hal nélkül!” egészben sült tengeri sügér aszalt paradicsomos bulgurral

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Mozsárban zúzzuk össze a fokhagymát, a lereszelt gyömbérrel, a chilivel, az oregánóval, és egy kanálnyi Vénusz Omega 3&6 étolajjal.
  3. Távolítsuk el a maradék pikkelyt a sügérről, fektessük vágódeszkára, és kívül-belül sózzuk be. Dörzsöljük be belül alaposan a fokhagymás pasztával, majd tömjük bele a rozmaringot, és a felszeletelt citromot is. Tegyük enyhén beolajozott tepsibe, majd az előmelegített sütőben süssük készre 30 perc alatt.
  4. Magas falú fazékban a maradék olajon pirítsuk le az apróra vágott póréhagymát, dobjuk rá a bulgurt és a felaprított aszalt paradicsomot, forgassuk össze, majd öntsük fel a fehérborral és annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, és nagyon alacsony lángon főzzük készre, amíg a bulgur az összes nedvességet felszívja. Ha megpuhult, adjuk hozzá a felaprított petrezselymet, és tálaljuk a hallal.



Elkészítési tipp

Facsarjunk rá ízlés szerint citromot tálaláskor!

Nem muszáj tengeri sügért használni, megteszi más nagyobb izmos húsú tengeri hal is.

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 étolaj alfa-linolénsav és linolsav tartalmának köszönhetően használatával hozzájárulhatunk a normál koleszterinszin fenntartásához.