“Pezsgővel igazi luxus” Lazackrémes bruschetta párolt póréhagymával

Igazán elegáns fogás újévi köszöntő gyanánt ez a lazackrémes bruschetta, ráadásul pillanatok alatt elkészül, és nem igényel túl nagy jártasságot sem a konyhaművészetben.

Elő- és elkészítési idő

5 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 - 4 főre

Kalória

~ 420 Kcal / adag

Allergének

Glutén

Hal

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 100 g füstölt lazac
  • 200 g natúr sajtkrém
  • fél gerezd fokhagyma, 
  • fél dl tejszín
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6
  • ½  szál póréhagyma, 
  • 1 dl fehérbor
  • bagett 

Elkészítés

  1. Először készítsük el a krémet. Ehhez vegyük elő az aprítógépet, tegyük bele a kisebb darabokra szedett füstölt lazacot, a sajtkrémet és a fokhagymát, öntsük hozzá a tejszínt is, és nagyon alaposan turmixoljuk őket össze. Ezzel kész is a krém.
  2. Felhevített serpenyőben, pár kanál Vénusz Sütőolajon futtassuk meg a póréhagymát, majd öntsük fel a fehérborral és pároljuk puhára, amíg a folyadék elpárolog. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Vágjunk a bagettből szeleteket, és pirítsuk meg őket. Kenjünk rá vastagon a füstölt lazacos krémből, majd kanalazzunk rá egy kevés hagymát.


Elkészítési tipp

A tetejét megszórhatjuk pirított dióval is, az is nagyon passzol hozzá.

A krémhez keverjünk egy kis citromlevet, attól még pikánsabb lesz a végeredmény.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Pezsgővel igazi luxus” Lazackrémes bruschetta párolt póréhagymával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először készítsük el a krémet. Ehhez vegyük elő az aprítógépet, tegyük bele a kisebb darabokra szedett füstölt lazacot, a sajtkrémet és a fokhagymát, öntsük hozzá a tejszínt is, és nagyon alaposan turmixoljuk őket össze. Ezzel kész is a krém.
  2. Felhevített serpenyőben, pár kanál Vénusz Sütőolajon futtassuk meg a póréhagymát, majd öntsük fel a fehérborral és pároljuk puhára, amíg a folyadék elpárolog. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Vágjunk a bagettből szeleteket, és pirítsuk meg őket. Kenjünk rá vastagon a füstölt lazacos krémből, majd kanalazzunk rá egy kevés hagymát.



Elkészítési tipp

A tetejét megszórhatjuk pirított dióval is, az is nagyon passzol hozzá.

A krémhez keverjünk egy kis citromlevet, attól még pikánsabb lesz a végeredmény.

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 étolaj természetes alfa-linolénsav és linolsav tartalmának köszönhetően használatával hozzájárulhatunk a vér egészséges koleszterinszintjének fenntartásához.