“Jövőre kevesebb húst eszünk!” Grillezett répa fokhagymás joghurttal

Mielőtt újévi fogadalmat tennénk, hogy jövőre majd kevesebb húst eszünk, próbáljuk ki a sült malachoz köretként ezt a grillezett répát. Szuper izgalmas köret, ami jól kiegészíti a különböző sült húsokat.

Elő- és elkészítési idő

10 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 214 Kcal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g bébi sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 300 ml görög joghurt
  • 2 ág rozmaring
  • 1 ek vörösbor ecet
  • 3 ek Vénusz Immuno étolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A sárgarépákat mossuk meg, és dörzsöljük vagy kapargassuk le róluk a koszos részeket. Ehhez akár le is forrázhatjuk a répákat, úgy könnyebb eltávolítani a nem kívánt részeket. Ha találunk a piacon, válasszunk színes (lila vagy citromsárga) répákat is.
  2. A nagyobb répákat vágjuk ketté, úgy, hogy hagyjuk meg kicsit a szárát és a leveleit is, hiszen nagyon jól mutat tálaláskor. Fektessük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Tegyük mellé héjával együtt a fokhagyma gerezdeket is. Sózzuk, borsozzuk. Locsoljuk meg a Vénusz Immuno étolajjal és a vörösbor ecettel.
  3. Süssük légkeveréssel 30 percig, az utolsó 10 percben grillezve.
  4. Miután kivettük a sütőből a répákat, a fokhagymákból nyomjuk ki a belsejükben található krémet, és keverjük a sűrű görög joghurthoz. Keverjük ki jó alaposan, majd sózzuk.
  5. Kiskanállal csorgassunk a répákra az elkészült szószt. Remek köret húsokhoz és halakhoz is, de önmagában is nagyon finom.


Elkészítési tipp

A répa mellé grillezhetünk zellerszálat is, így még változatosabb.

Joghurt helyett tejföllel is nagyon finom.

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

721 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Jövőre kevesebb húst eszünk!” Grillezett répa fokhagymás joghurttal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A sárgarépákat mossuk meg, és dörzsöljük vagy kapargassuk le róluk a koszos részeket. Ehhez akár le is forrázhatjuk a répákat, úgy könnyebb eltávolítani a nem kívánt részeket. Ha találunk a piacon, válasszunk színes (lila vagy citromsárga) répákat is.
  2. A nagyobb répákat vágjuk ketté, úgy, hogy hagyjuk meg kicsit a szárát és a leveleit is, hiszen nagyon jól mutat tálaláskor. Fektessük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Tegyük mellé héjával együtt a fokhagyma gerezdeket is. Sózzuk, borsozzuk. Locsoljuk meg a Vénusz Immuno étolajjal és a vörösbor ecettel.
  3. Süssük légkeveréssel 30 percig, az utolsó 10 percben grillezve.
  4. Miután kivettük a sütőből a répákat, a fokhagymákból nyomjuk ki a belsejükben található krémet, és keverjük a sűrű görög joghurthoz. Keverjük ki jó alaposan, majd sózzuk.
  5. Kiskanállal csorgassunk a répákra az elkészült szószt. Remek köret húsokhoz és halakhoz is, de önmagában is nagyon finom.



Elkészítési tipp

A répa mellé grillezhetünk zellerszálat is, így még változatosabb.

Joghurt helyett tejföllel is nagyon finom.

Vénusz tipp

A Vénusz Immuno étolaj D-vitamint tartalmaz, amelyet különösen a téli időszakban, mikor keveset süt a nap, egyéb forrásból kell pótolnunk.

Tegyünk a még forró répákra egyenként fél-fél kiskanálnyi Vénusz Vajvarázslatot, ami vajtartalmának köszönhetően teltebbé varázsolja az ízeket.