Krémes töltött minifánk

A töltött minifánk színes kis gyöngyökkel, vidám színekkel kedves ajándék a házigazdának, ha vendégségbe megyünk búcsúztatni az újévet. 

Elő- és elkészítési idő

20 + 50 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 410 Kcal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  2. Magas falú edényben tegyük fel főzni a vizet a Vénusz Natúr Sütőmargarinnal, a cukorral, és a csipet sóval. Amikor forr, tegyük hozzá a lisztet, vegyük lejjebb a lángot, és kavarjuk folyamatosan, amíg a tészta összeáll gombóccá. Hagyjuk hűlni kicsit, majd kézi mixerrel gyúrjuk tovább és közben adagoljuk hozzá egyenként a tojásokat.
  3. A kész lágy tésztát pihentessük picit, majd tegyük habzsákba, és formázzunk kicsi puffancsokat belőle egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyjunk bőven helyet az apró tésztakupacok között!
  4. Tegyük az előmelegített sütőbe, süssük 10 percig, majd vegyük le a hőmérsékletet 170 fokra, és süssük további 25-30 percig. Ha kész, hagyjuk kihűlni a sütőpapíron, majd vágjuk ketté őket éles késsel.
  5. Miközben sül a tészta, főzzük meg a töltelék krémet. Magas falú lábosban tegyük fel közepes lángon melegedni a tejet az elkevert tojássárgájával. Kis keverőedényben keverjük össze a lisztet a keményítővel, a cukorral, és a csipet sóval.
  6. Folyamatos keverés mellett hevítsük a tojásos tejet majdnem forrásig, vigyázva, hogy ne csapódjon ki benne a tojás. Szórjuk bele a lisztes keveréket, keverjük csomómentesre, majd főzzük tovább alacsony lángon, amíg kicsit besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről, keverjük bele a vaníliát és a Vénusz Natúr Sütőmargarint.
  7. Hagyjuk teljesen kihűlni a krémet, majd töltsük habzsákba, és nyomjunk a két tésztaréteg közé. Hintsük be az oldalát színes cukorgyöngyökkel, a tetejét pedig porcukorral. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben! 


Elkészítési tipp

Kedvünk szerint variálhatunk a cukordekorációval, használhatunk akár apró csokigolyókat is!

Ételallergia tipp

Laktózmentes tej használatával könnyen laktózmentessé tehetjük a fánkot!

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

891 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Krémes töltött minifánk

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  2. Magas falú edényben tegyük fel főzni a vizet a Vénusz Natúr Sütőmargarinnal, a cukorral, és a csipet sóval. Amikor forr, tegyük hozzá a lisztet, vegyük lejjebb a lángot, és kavarjuk folyamatosan, amíg a tészta összeáll gombóccá. Hagyjuk hűlni kicsit, majd kézi mixerrel gyúrjuk tovább és közben adagoljuk hozzá egyenként a tojásokat.
  3. A kész lágy tésztát pihentessük picit, majd tegyük habzsákba, és formázzunk kicsi puffancsokat belőle egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyjunk bőven helyet az apró tésztakupacok között!
  4. Tegyük az előmelegített sütőbe, süssük 10 percig, majd vegyük le a hőmérsékletet 170 fokra, és süssük további 25-30 percig. Ha kész, hagyjuk kihűlni a sütőpapíron, majd vágjuk ketté őket éles késsel.
  5. Miközben sül a tészta, főzzük meg a töltelék krémet. Magas falú lábosban tegyük fel közepes lángon melegedni a tejet az elkevert tojássárgájával. Kis keverőedényben keverjük össze a lisztet a keményítővel, a cukorral, és a csipet sóval.
  6. Folyamatos keverés mellett hevítsük a tojásos tejet majdnem forrásig, vigyázva, hogy ne csapódjon ki benne a tojás. Szórjuk bele a lisztes keveréket, keverjük csomómentesre, majd főzzük tovább alacsony lángon, amíg kicsit besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről, keverjük bele a vaníliát és a Vénusz Natúr Sütőmargarint.
  7. Hagyjuk teljesen kihűlni a krémet, majd töltsük habzsákba, és nyomjunk a két tésztaréteg közé. Hintsük be az oldalát színes cukorgyöngyökkel, a tetejét pedig porcukorral. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben! 



Elkészítési tipp

Kedvünk szerint variálhatunk a cukordekorációval, használhatunk akár apró csokigolyókat is!

Ételallergia tipp

Laktózmentes tej használatával könnyen laktózmentessé tehetjük a fánkot!

Vénusz tipp

Ha a Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint használjuk, még vaníliásabb ízt kapnak a fánkok!