“Megédesítem az újévet!” Lassan főtt körte rumos gyömbérrel

A lassan főtt körtében benne van a tél minden íze, a rum felmelegít, a gyömbér frissít. Mi más kellhet az újévhez? 

Elő- és elkészítési idő

60 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~410 Kcal/adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 db körte
  • 300 g porcukor
  • 3 ek méz 
  • 2 ek Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez
  • 4 cl rum 
  • 2 cm reszelt gyömbér
  • 1 fahéj rúd
  • fél vaníliarúd 
  • 10 kardamom mag
  • 1 liter víz

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a 4 körtét, úgy, hogy a szárát hagyjuk rajta.
  2. Forraljuk fel a vizet a cukorral, a reszelt gyömbérrel, a fahéj rúddal, a vaníliával és a kardamommal együtt.
  3. Tegyük bele a körtéket, majd egy órán át nagyon alacsony lángon főzzük addig, míg a körték megpuhulnak.
  4. Ha a körték puhák, vegyük ki őket, a maradék léből pedig főzzünk szirupot. Öntsük hozzá a rumot és a mézet, és forraljuk. Mikor kicsit kihűlt keverjük hozzá a Vénuszt, amitől kicsit krémesebb lesz a szirup.
  5. Ha kész, helyezzük tányérra a körtéket, majd öntsük le a sziruppal.


Elkészítési tipp

Ha gyerekek is esznek belőle, hagyjuk el az alkoholt.

Tálaláskor leönthetjük egy kis tejszínnel is.

Tálaláskor megszórhatjuk felaprított dióval, vagy mandulaforgáccsal is.

Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez

A margarin és vaj tökéletes kombinációja

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

644 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Megédesítem az újévet!” Lassan főtt körte rumos gyömbérrel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a 4 körtét, úgy, hogy a szárát hagyjuk rajta.
  2. Forraljuk fel a vizet a cukorral, a reszelt gyömbérrel, a fahéj rúddal, a vaníliával és a kardamommal együtt.
  3. Tegyük bele a körtéket, majd egy órán át nagyon alacsony lángon főzzük addig, míg a körték megpuhulnak.
  4. Ha a körték puhák, vegyük ki őket, a maradék léből pedig főzzünk szirupot. Öntsük hozzá a rumot és a mézet, és forraljuk. Mikor kicsit kihűlt keverjük hozzá a Vénuszt, amitől kicsit krémesebb lesz a szirup.
  5. Ha kész, helyezzük tányérra a körtéket, majd öntsük le a sziruppal.



Elkészítési tipp

Ha gyerekek is esznek belőle, hagyjuk el az alkoholt.

Tálaláskor leönthetjük egy kis tejszínnel is.

Tálaláskor megszórhatjuk felaprított dióval, vagy mandulaforgáccsal is.

Vénusz tipp

A Vénusz Valódi Vajjal terméktől a szirup teltebb ízű lesz. Csak akkor keverjük bele, mikor már teljesen összesűrűsödött.