“Én ma csak levest bírok enni!” Édes-savanyú leves töltött tésztával

A szilveszteri buli utáni másnapok megviselik az ember gyomrát. Ilyenkor van, hogy csak egy jó másnap-üző leves segít. Ezt az édes-savanyú levest imádni fogja minden barát és családtag, aki betér hozzánk elsején, csak az elkészítését ne hagyjuk az újévre.

Elő- és elkészítési idő

10 + 60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~620 Kcal/adag

Allergének

Glutén

Tojás

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 20 dkg rétesliszt
  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás
  • csipet só
  • 40 dkg darált sertés
  • 1 kk őrölt koriander
  • 1 kierezett, kimagozott chilipaprika
  • 3 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 1 szál póréhagyma
  • 50 g gyömbér
  • 4 sárgarépa
  • 6-7 szál halványító zeller
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek méz
  • 3 ek fekete szójaszósz
  • 3 ek rizsecet
  • friss koriander
  • só, bors

Elkészítés

  1. Magas falú nagy fazékban hevítsünk kevés étolajat, pirítsuk le benne az apróra vágott fokhagymát, a lereszelt gyömbért és chilit, majd öntsük fel 1,5 liternyi vízzel és forraljuk fel.
  2. Adjuk a vízhez a megmosott, feldarabolt sárgarépát, zellert, és főzzük 20-25 percig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  3. Gyúrjunk a réteslisztből és a tojásokból csipet só hozzáadásával rugalmas, lágy tésztát. Csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőszekrénybe 20 percre. Pihentetés után sodrófával nyújtsuk ki pár milliméter vastagságúra. Pogácsaszaggatóval formázzunk belőle korongokat.
  4. Sózzuk be enyhén a darált sertéshúst, keverjük össze az őrölt korianderrel, majd fél kanálnyi darabokat tegyünk a tésztakorongok felére. Hajtsuk rá a másik felét, és nyomkodjuk össze a szélét.
  5. Öntsük a leveshez a szójaszószt, a mézet, és a rizsecetet, forraljuk újra, majd tegyük bele a tésztabatyukat, és 10 perc alatt főzzük készre.
  6. Tálaljuk forrón a levest friss korianderrel, és hajszálvékonyra szelt póréhagymával.


Elkészítési tipp

Ha szeretjük, rakjunk gombát is a levesbe!

Ízesítsük tálaláskor pár csepp citrommal a levest, még finomabb lesz tőle.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Én ma csak levest bírok enni!” Édes-savanyú leves töltött tésztával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú nagy fazékban hevítsünk kevés étolajat, pirítsuk le benne az apróra vágott fokhagymát, a lereszelt gyömbért és chilit, majd öntsük fel 1,5 liternyi vízzel és forraljuk fel.
  2. Adjuk a vízhez a megmosott, feldarabolt sárgarépát, zellert, és főzzük 20-25 percig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  3. Gyúrjunk a réteslisztből és a tojásokból csipet só hozzáadásával rugalmas, lágy tésztát. Csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőszekrénybe 20 percre. Pihentetés után sodrófával nyújtsuk ki pár milliméter vastagságúra. Pogácsaszaggatóval formázzunk belőle korongokat.
  4. Sózzuk be enyhén a darált sertéshúst, keverjük össze az őrölt korianderrel, majd fél kanálnyi darabokat tegyünk a tésztakorongok felére. Hajtsuk rá a másik felét, és nyomkodjuk össze a szélét.
  5. Öntsük a leveshez a szójaszószt, a mézet, és a rizsecetet, forraljuk újra, majd tegyük bele a tésztabatyukat, és 10 perc alatt főzzük készre.
  6. Tálaljuk forrón a levest friss korianderrel, és hajszálvékonyra szelt póréhagymával.



Elkészítési tipp

Ha szeretjük, rakjunk gombát is a levesbe!

Ízesítsük tálaláskor pár csepp citrommal a levest, még finomabb lesz tőle.

Vénusz tipp

A Vénusz Immuno D-vitamint tartalmaz, így használatával hozzájárulhatunk az immunrendszerünk normális működéséhez.