“Kezdjük az évet egy kis odafigyeléssel!” Pulykás bulgurburger

Az odafigyelés az étrendünkre nem jelenti azt, hogy mindenáron éheznünk kell. Már az is sokat számít, ha lassan felszívódó szénhidrátokat fogyasztunk, melyeknek hatására nem leszünk folyton éhesek, és így jó eséllyel nem fosztjuk ki a hűtőt sem ebéd után édességért. Ez a pulykaburger kifejezetten laktató, és csak lassú felszívódású szénhidrátok vannak benne.
Elő- és elkészítési idő

25 +15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~ 610 kcal/adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 150 g bulgur
  • 400 g darált pulykahús
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt koriander
  • fél citrom leve
  • 2 nagy paradicsom
  • 200 g cheddar sajt
  • 200 g natúr joghurt
  • 6 teljes kiőrlésű buci
  • 4 ek Vénusz Sütőolaj
  • bors

Elkészítés

  1. Kétszeres mennyiségű sós vízben, alacsony lángon, 10-15 perc alatt főzzük puhára a bulgurt. Hagyjuk hűlni.
  2. Kanálnyi étolajon dinszteljük meg kicsit az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
  3. Gyúrjuk össze kézzel a darált pulykát, a dinsztelt hagymát, és a megpuhult bulgurt. Sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá az őrölt koriandert, majd facsarjuk bele egy fél citrom levét. Formázzunk belőle húspogácsákat, és hagyjuk szikkadni kicsit.
  4. Teflonserpenyőben kevés olajon közepesnél kicsit magasabb lángon kezdjük el sütni a húspogácsákat. Ha az alja már színt kap, óvatosan fordítsuk a másik oldalára. Pár perc elteltével forgassuk meg újra. Szeljünk cheddar sajtot a húspogácsák tetejére, majd süssük tovább, amíg a sajt meg nem olvad.
  5. Melegítsük elő sütőben a teljes kiőrlésű bucikat, majd szeletelt paradicsommal és pár kanálnyi joghurttal rétegezve állítsuk össze a hamburgert. Tálaljuk forrón!


Elkészítési tipp

Süssük Vénusz Sütőolajban az egyben sült húsokat, hamburgereket! Magas hőálló képességének köszönhetően nehezebben ég oda az ételünk.

Keverhetünk a bulgurburgerbe apróra vágott mogyorót is!

Ha nem akarunk mégsem túl egészségeset enni, keverjünk a natúr joghurtba majonézt!

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Kezdjük az évet egy kis odafigyeléssel!” Pulykás bulgurburger

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kétszeres mennyiségű sós vízben, alacsony lángon, 10-15 perc alatt főzzük puhára a bulgurt. Hagyjuk hűlni.
  2. Kanálnyi étolajon dinszteljük meg kicsit az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
  3. Gyúrjuk össze kézzel a darált pulykát, a dinsztelt hagymát, és a megpuhult bulgurt. Sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá az őrölt koriandert, majd facsarjuk bele egy fél citrom levét. Formázzunk belőle húspogácsákat, és hagyjuk szikkadni kicsit.
  4. Teflonserpenyőben kevés olajon közepesnél kicsit magasabb lángon kezdjük el sütni a húspogácsákat. Ha az alja már színt kap, óvatosan fordítsuk a másik oldalára. Pár perc elteltével forgassuk meg újra. Szeljünk cheddar sajtot a húspogácsák tetejére, majd süssük tovább, amíg a sajt meg nem olvad.
  5. Melegítsük elő sütőben a teljes kiőrlésű bucikat, majd szeletelt paradicsommal és pár kanálnyi joghurttal rétegezve állítsuk össze a hamburgert. Tálaljuk forrón!



Elkészítési tipp

Süssük Vénusz Sütőolajban az egyben sült húsokat, hamburgereket! Magas hőálló képességének köszönhetően nehezebben ég oda az ételünk.

Keverhetünk a bulgurburgerbe apróra vágott mogyorót is!

Ha nem akarunk mégsem túl egészségeset enni, keverjünk a natúr joghurtba majonézt!