“Könnyű, édes és ropogós” Rakott édesburgonyás bulgur mogyoróval

Ez a vega rakott édeskrumplis étel ropog a mogyorótól, édes a krumplitól, ízes a parmezántól, és annak ellenére, hogy jól lakunk tőle, nem egy nehéz étel. Próbáljuk ki, ha elég volt a húsból az ünnepek alatt.
Elő- és elkészítési idő

10 + 70 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 750 kcal/adag

Allergének

Földimogyoró

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 250 g bulgur
  • 2 nagy édesburgonya
  • 1 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 g parmezán
  • 150 g szeletelt mandula
  • 100 g földimogyoró
  • 1 tk fahéj
  • 3 ek Vénusz Immuno étolaj
  • bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Nagy keverőedényben keverjük össze a bulgurt a centis kockákra vágott édesburgonyával és az apróra szelt hagymával, fokhagymával. Gyúrjuk hozzá a teáskanálnyi fahéjat, a felaprított mogyorót, petrezselymet, és a lereszelt parmezánt felét. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Magas falú tepsit, vagy jénai tálat kenjünk ki olajjal, majd terítsük el benne a bulguros keveréket. Öntsük fel 2 dl forrásban lévő vízzel. Fedjük be alufóliával alaposan, majd dobjuk az előmelegített sütőben, és süssük 50 percig.
  4. Távolítsuk el a fóliát és szórjuk meg a bulgur tetejét szeletelt mandulával. Emeljük a sütő hőmérsékletét 190 fokra, majd dobjuk vissza a tepsit, és 20 perc alatt süssük készre a rakott bulgurt.
  5. Tálaljuk forrón, frissen reszelt parmezánnal, és kevés petrezselyemmel.


Elkészítési tipp

Édesburgonya helyett készíthetjük sima krumpliból is.

Mogyoró allergia esetén készíthetjük a magok elhagyásával is.

Tálaláskor adjunk hozzá egy kanál Vénusz Napfölt vagy tejfölt!

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Könnyű, édes és ropogós” Rakott édesburgonyás bulgur mogyoróval

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Nagy keverőedényben keverjük össze a bulgurt a centis kockákra vágott édesburgonyával és az apróra szelt hagymával, fokhagymával. Gyúrjuk hozzá a teáskanálnyi fahéjat, a felaprított mogyorót, petrezselymet, és a lereszelt parmezánt felét. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Magas falú tepsit, vagy jénai tálat kenjünk ki olajjal, majd terítsük el benne a bulguros keveréket. Öntsük fel 2 dl forrásban lévő vízzel. Fedjük be alufóliával alaposan, majd dobjuk az előmelegített sütőben, és süssük 50 percig.
  4. Távolítsuk el a fóliát és szórjuk meg a bulgur tetejét szeletelt mandulával. Emeljük a sütő hőmérsékletét 190 fokra, majd dobjuk vissza a tepsit, és 20 perc alatt süssük készre a rakott bulgurt.
  5. Tálaljuk forrón, frissen reszelt parmezánnal, és kevés petrezselyemmel.



Elkészítési tipp

Édesburgonya helyett készíthetjük sima krumpliból is.

Mogyoró allergia esetén készíthetjük a magok elhagyásával is.

Tálaláskor adjunk hozzá egy kanál Vénusz Napfölt vagy tejfölt!