Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Mindjárt itt a hétvége” tejespite

A tejes pite francia gyökerekkel rendelkezik, friss cseresznyéből, meggyből a legfinomabb, de választhatunk hozzá más gyümölcsöt, pl. barackot is. Egy habverő vagy robotgép és 5 perc kell csak hozzá és máris a sütőben süldögél ez a gyorsan elkészíthető sütemény. Így gyorsabban szaladnak a napok a hétvégéig.

Elő- és elkészítési idő

5 + 35 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~236 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 8 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 1 vanília rúd magjai
  • 15 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • csipet só
  • 1 marék cseresznye kimagozva
  • 1 marék meggy kimagozva

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket kimagozzuk, a tojásokat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és a csipet sóval.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt és a tejet, valamint a vaníliarúd kikapart magjait is, ezekkel is összekeverjük.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  4. A piteformát kikenjük margarinnal vagy olajjal és kilisztezzük.
  5. Beledobáljuk a gyümölcsöket és ráöntjük a tésztát.
  6. Nagyjából 30 perc alatt megsütjük.


Elkészítési tipp

Ezt az édességet bármilyen idénygyümölccsel elkészíthetjük.

Az igazi ínyencek tejszínhabbal fogyasztják.

Gazdagabb levest követően lehet második fogás.

Ételallergia tipp

Érzékenység esetén tejszín helyett növényi tejszínt használjunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Mindjárt itt a hétvége” tejespite

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket kimagozzuk, a tojásokat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és a csipet sóval.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt és a tejet, valamint a vaníliarúd kikapart magjait is, ezekkel is összekeverjük.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  4. A piteformát kikenjük margarinnal vagy olajjal és kilisztezzük.
  5. Beledobáljuk a gyümölcsöket és ráöntjük a tésztát.
  6. Nagyjából 30 perc alatt megsütjük.



Elkészítési tipp

Ezt az édességet bármilyen idénygyümölccsel elkészíthetjük.

Az igazi ínyencek tejszínhabbal fogyasztják.

Gazdagabb levest követően lehet második fogás.

Ételallergia tipp

Érzékenység esetén tejszín helyett növényi tejszínt használjunk.

Vénusz tipp

Laktózérzékenyek is elkészíthetik a receptet, amennyiben laktózmentes tejjel, tejszínnel készítjük el és a forma kikenéséhez a Vénusz Vajízű sütőmargarint használják, mely laktózmentes.