“Selymes melegség” Sonkás sárgaborsó krémleves

A vacogós januári napokon jól jön egy olyan forró leves, ami egyszerre laktat és felmelegít. Ennek a sárgaborsó levesnek már az illata is csupa íz és teltség, ezért készítsük el akár hétköznap este is bármikor.
Elő- és elkészítési idő

5 + 50 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 650 kcal/adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 300 g sárgaborsó
  • 2 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb zellergumó
  • 3 babérlevél
  • 200 g füstölt tarja
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek balzsamecet
  • 2 ek Vénusz Omega 3&6
  • 2 dl tejföl
  • bors

Elkészítés

  1.  Magas falú fazékban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát az étolajon. Mielőtt színt kap dobjuk rá a felkockázott zellert és a sárgaborsót, pirítsuk tovább, majd öntsük fel a fehérborral, és 1,5 liter forró vízzel.
  2. Adjuk a leveshez a babérlevelet, a kanálnyi balzsamecetet és a füstölt tarját egészben, fedjük le, és néha átkavarva főzzük 45 percig.
  3. Távolítsuk el a tarját, és vágjuk centis kockákra. Vegyük ki a babérleveleket is, és botmixerrel turmixoljuk selymes krémmé a levest. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Tálaljuk forrón kevés krémesre kevert tejföllel, és a füstölt tarja kockákkal!


Elkészítési tipp

Használjunk tálaláskor krémesre kevert Vénusz Napfölt!

Ha szeretnénk, hogy még selymesebb legyen a leves, öntsünk hozzá egy deci tejszínt a turmixoláskor!

A balzsamecettől finom savanykás lesz a krémlevesünk, de ízesíthetjük akár citrommal is.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

892 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Selymes melegség” Sonkás sárgaborsó krémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1.  Magas falú fazékban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát az étolajon. Mielőtt színt kap dobjuk rá a felkockázott zellert és a sárgaborsót, pirítsuk tovább, majd öntsük fel a fehérborral, és 1,5 liter forró vízzel.
  2. Adjuk a leveshez a babérlevelet, a kanálnyi balzsamecetet és a füstölt tarját egészben, fedjük le, és néha átkavarva főzzük 45 percig.
  3. Távolítsuk el a tarját, és vágjuk centis kockákra. Vegyük ki a babérleveleket is, és botmixerrel turmixoljuk selymes krémmé a levest. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Tálaljuk forrón kevés krémesre kevert tejföllel, és a füstölt tarja kockákkal!



Elkészítési tipp

Használjunk tálaláskor krémesre kevert Vénusz Napfölt!

Ha szeretnénk, hogy még selymesebb legyen a leves, öntsünk hozzá egy deci tejszínt a turmixoláskor!

A balzsamecettől finom savanykás lesz a krémlevesünk, de ízesíthetjük akár citrommal is.