„Nem árt, ha kicsit odafigyelek magamra!” Pulykás, céklahumuszos szendvics

Itt az Új Esztendő a fogadalmak időszaka. Mindenképpen jól esik az év végi nagy evések után valami könnyű, mégis tápláló szendvics.
Elő- és elkészítési idő

10 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 246 kcal/adag

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 50 dkg cékla
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 45 dkg csicseriborsó konzerv
  • 3 ek tahini
  • fél citrom leve
  • frissen őrölt bors
  • 20 dkg natúr pulykamell
  • frissen őrölt bors
  • 6 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 4 barna zsemle
  • csíra

Elkészítés

  1. A céklákat megmossuk, majd egyenként 1 ek olajjal meglocsoljuk és fóliába csomagoljuk és 200 fokos sütőben megsütjük.
  2. A céklát a csicseriborsóval leturmixoljuk, hozzáadjuk a tahinit, citrom facsart levét, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a  fokhagymát és krémesre turmixoljuk.
  3. A pulykamellet szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, olajjal megkenjük és serpenyőben megsütjük. Vékonyra szeleteljük.
  4. A zsemlét félbevágjuk, megkenjük a humusszal és a pulykacsíkokat ráhalmozzuk, csírával borítjuk be.


Elkészítési tipp

Cékla helyett készíthetjük sütőtökből vagy répából is.

Pulykamell helyett készíthetjük csirkemellből is.

Készíthetjük gluténmentes kenyérből is a szendvicsünket.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Nem árt, ha kicsit odafigyelek magamra!” Pulykás, céklahumuszos szendvics

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklákat megmossuk, majd egyenként 1 ek olajjal meglocsoljuk és fóliába csomagoljuk és 200 fokos sütőben megsütjük.
  2. A céklát a csicseriborsóval leturmixoljuk, hozzáadjuk a tahinit, citrom facsart levét, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a  fokhagymát és krémesre turmixoljuk.
  3. A pulykamellet szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, olajjal megkenjük és serpenyőben megsütjük. Vékonyra szeleteljük.
  4. A zsemlét félbevágjuk, megkenjük a humusszal és a pulykacsíkokat ráhalmozzuk, csírával borítjuk be.



Elkészítési tipp

Cékla helyett készíthetjük sütőtökből vagy répából is.

Pulykamell helyett készíthetjük csirkemellből is.

Készíthetjük gluténmentes kenyérből is a szendvicsünket.