„Nem árt, ha kicsit odafigyelek magamra!” Pulykás, céklahumuszos szendvics

Itt az Új Esztendő a fogadalmak időszaka. Mindenképpen jól esik az év végi nagy evések után valami könnyű, mégis tápláló szendvics.
Elő- és elkészítési idő

10 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 246 kcal/adag

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 50 dkg cékla
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 45 dkg csicseriborsó konzerv
  • 3 ek tahini
  • fél citrom leve
  • frissen őrölt bors
  • 20 dkg natúr pulykamell
  • frissen őrölt bors
  • 6 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 4 barna zsemle
  • csíra

Elkészítés

  1. A céklákat megmossuk, majd egyenként 1 ek olajjal meglocsoljuk és fóliába csomagoljuk és 200 fokos sütőben megsütjük.
  2. A céklát a csicseriborsóval leturmixoljuk, hozzáadjuk a tahinit, citrom facsart levét, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a  fokhagymát és krémesre turmixoljuk.
  3. A pulykamellet szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, olajjal megkenjük és serpenyőben megsütjük. Vékonyra szeleteljük.
  4. A zsemlét félbevágjuk, megkenjük a humusszal és a pulykacsíkokat ráhalmozzuk, csírával borítjuk be.


Elkészítési tipp

Cékla helyett készíthetjük sütőtökből vagy répából is.

Pulykamell helyett készíthetjük csirkemellből is.

Készíthetjük gluténmentes kenyérből is a szendvicsünket.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Nem árt, ha kicsit odafigyelek magamra!” Pulykás, céklahumuszos szendvics

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklákat megmossuk, majd egyenként 1 ek olajjal meglocsoljuk és fóliába csomagoljuk és 200 fokos sütőben megsütjük.
  2. A céklát a csicseriborsóval leturmixoljuk, hozzáadjuk a tahinit, citrom facsart levét, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a  fokhagymát és krémesre turmixoljuk.
  3. A pulykamellet szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, olajjal megkenjük és serpenyőben megsütjük. Vékonyra szeleteljük.
  4. A zsemlét félbevágjuk, megkenjük a humusszal és a pulykacsíkokat ráhalmozzuk, csírával borítjuk be.



Elkészítési tipp

Cékla helyett készíthetjük sütőtökből vagy répából is.

Pulykamell helyett készíthetjük csirkemellből is.

Készíthetjük gluténmentes kenyérből is a szendvicsünket.