“Hosszú séták utánra” Gulyásleves

Nincs annál jobb szombati program, mint kimenni egy órát sétálni a hidegben, majd hazamenni és átmelegíteni magunkat egy tűzforró gulyással, tele krumplival és hússal.
Elő- és elkészítési idő

15 perc + 2,5 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~ 800 kcal/adag

Allergének

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg marha lábszár
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek őrölt fűszerpaprika
  • 1 chilipaprika
  • 4 közepes sárgarépa
  • 2 petrezselyem gyökér
  • fél zellergumó
  • 5 babérlevél
  • 60 dkg krumpli
  • só, bors
  • 3 ek Vénusz étolaj

Elkészítés

  1. Magas falú nagy fazékban hevítsünk étolajat, majd pirítsuk le a 4-5 centis kockákra darabolt marhahúst. Dobjuk mellé a chilipaprikát is, egészben. Néha átforgatva pirítsuk, amíg pörzsréteg képződik minden oldalán, majd szórjuk meg az apróra vágott hagymával, fokhagymával. Ha üvegesedik a hagyma, hintsük be a fűszerpaprikával, és pirítsuk tovább óvatosan, nehogy odaégjen és megkeseredjen.
  2. Öntsük fel 2 liternyi forró vízzel, adjuk hozzá a babérlevelet, és lefedve főzzük másfél órát, amíg elkezd a hús puhulni.
  3. Adjuk a leveshez a vékony karikára szelt sárgarépát, fehérrépát, zellert, és a felkockázott krumpilt is. Fedjük le újra, majd közepes lángon főzzük készre további 1 óra alatt. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Tálaljuk forrón, kevés friss petrezselyemmel és puha kenyérrel.


Elkészítési tipp

Ne vágjuk túl apróra a marhahúst, így ugyan lassabban puhul meg, de sokkal zamatosabb lesz a végeredmény.

A levest készíthetjük akár sütőben is, úgy kicsit sűrűbb, pörköltszerűbb lesz.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Hosszú séták utánra” Gulyásleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú nagy fazékban hevítsünk étolajat, majd pirítsuk le a 4-5 centis kockákra darabolt marhahúst. Dobjuk mellé a chilipaprikát is, egészben. Néha átforgatva pirítsuk, amíg pörzsréteg képződik minden oldalán, majd szórjuk meg az apróra vágott hagymával, fokhagymával. Ha üvegesedik a hagyma, hintsük be a fűszerpaprikával, és pirítsuk tovább óvatosan, nehogy odaégjen és megkeseredjen.
  2. Öntsük fel 2 liternyi forró vízzel, adjuk hozzá a babérlevelet, és lefedve főzzük másfél órát, amíg elkezd a hús puhulni.
  3. Adjuk a leveshez a vékony karikára szelt sárgarépát, fehérrépát, zellert, és a felkockázott krumpilt is. Fedjük le újra, majd közepes lángon főzzük készre további 1 óra alatt. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Tálaljuk forrón, kevés friss petrezselyemmel és puha kenyérrel.



Elkészítési tipp

Ne vágjuk túl apróra a marhahúst, így ugyan lassabban puhul meg, de sokkal zamatosabb lesz a végeredmény.

A levest készíthetjük akár sütőben is, úgy kicsit sűrűbb, pörköltszerűbb lesz.