“Melengetően krémes és savanykás” Póréhagymás krumplikrémleves káposztával és virslivel

Ez a savanykásan frissítő forró krémleves átforrósít a fagyos januári napokon. Gyors vacsorának, vagy akár hétvégi ebédnek is kiváló!
Elő- és elkészítési idő

10 perc +1 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 680 kcal/adag

Allergének

Mustár

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • fél póréhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek őrölt kömény
  • fél citrom leve
  • 1 dl fehér bor
  • 5-6 szál halványító zeller
  • 1 ek mustár
  • 5 babérlevél
  • 200 g savanyú káposzta
  • 50 dkg krumpli
  • 3 pár virsli
  • 3 dl tejföl
  • 4 ek Vénusz Immuno
  • só, bors

Elkészítés

  1. Magas falú nagy fazékban az olaj felén futtassuk meg a vékony karikára szelt póréhagymát. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk meg az őrölt köménnyel. Forgassuk bele a felkarikázott zellerszálakat, pirítsuk pár percig, majd öntsük fel a fehérborral, és 1,5 liter forrásban lévő vízzel.
  2. Daraboljuk a levesbe a krumplit, és a kicsit átmosott savanyú káposzta felét, és tegyük bele a babérleveleket is. Fedjük le, majd 50 perc alatt főzzünk puhára minden zöldséget.
  3. Ha a zöldség megpuhult, húzzuk félre a tűzről a levest. Szedjük ki a babérleveleket, és botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre. Közben adjuk hozzá a mustárt, és sózzuk ízlés szerint. Ha a kívánt állagot elértük, tegyük vissza alacsony lángra a tűzre.
  4. Karikázzuk fel a virslit, majd teflonserpenyőben pirítsuk meg a maradék olajon. Keverjük hozzá az átmosott savanyú káposzta felét is, és süssük amíg kicsit odakap és karamellizálódik. Facsarjuk rá a fél citrom levét.
  5. Tálaljuk forrón a levest pár kanál tejföllel, és az átpirított káposztás virslivel!


Elkészítési tipp

Öntsünk a levesbe a savanyú káposzta levéből is kicsit!

Használjunk tálaláskor krémesre kevert Vénusz Napfölt!

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Melengetően krémes és savanykás” Póréhagymás krumplikrémleves káposztával és virslivel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú nagy fazékban az olaj felén futtassuk meg a vékony karikára szelt póréhagymát. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk meg az őrölt köménnyel. Forgassuk bele a felkarikázott zellerszálakat, pirítsuk pár percig, majd öntsük fel a fehérborral, és 1,5 liter forrásban lévő vízzel.
  2. Daraboljuk a levesbe a krumplit, és a kicsit átmosott savanyú káposzta felét, és tegyük bele a babérleveleket is. Fedjük le, majd 50 perc alatt főzzünk puhára minden zöldséget.
  3. Ha a zöldség megpuhult, húzzuk félre a tűzről a levest. Szedjük ki a babérleveleket, és botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre. Közben adjuk hozzá a mustárt, és sózzuk ízlés szerint. Ha a kívánt állagot elértük, tegyük vissza alacsony lángra a tűzre.
  4. Karikázzuk fel a virslit, majd teflonserpenyőben pirítsuk meg a maradék olajon. Keverjük hozzá az átmosott savanyú káposzta felét is, és süssük amíg kicsit odakap és karamellizálódik. Facsarjuk rá a fél citrom levét.
  5. Tálaljuk forrón a levest pár kanál tejföllel, és az átpirított káposztás virslivel!



Elkészítési tipp

Öntsünk a levesbe a savanyú káposzta levéből is kicsit!

Használjunk tálaláskor krémesre kevert Vénusz Napfölt!