Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Mosogatni nem is kell majd!” Mustáros csirke, rizibizi

A mustáros csirke különösen finom és nagy előnye, hogy alig kell az elkészítése után mosogatni.
Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 768 kcal

Allergének

Mustár

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 póréhagyma
  • 5 ek Vénusz étolaj
  • 3 dl tejszín
  • 3 ek mustár
  • frissen őrölt bors
  • snidling
Rizibizi
  • 30 dkg rizs
  • 10 dkg borsó

Elkészítés

  1. A rizs kétszeres mennyiségének megfelelő kétszerese mennyiségű sós vizet forralunk, majd beleöntjük a rizst, alacsony lángra tesszük és lefedve puhára főzzük.
  2. Közben a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. A póréhagymát vékony szeletekre vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csirkemellet és mindkét oldalát megpirítjuk.
  4. A mustárt a tejszínnel elkeverjük, és a csirkére öntjük, fedő alatt időnként megkeverve puhára pároljuk.
  5. A mirelit borsót kevés vízben megpároljuk és a megfőtt rizshez adjuk, a csirkével kínáljuk.


Elkészítési tipp

Csirkecombból is készíthetjük, de ez így kicsit hosszadalmasabb idő elkészíteni.

A póré helyett használhatunk más fajtájú hagymát is.

A tetejére vagdossunk metélőhagymát.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Mosogatni nem is kell majd!” Mustáros csirke, rizibizi

Hozzávalók

Rizibizi

Elkészítés

  1. A rizs kétszeres mennyiségének megfelelő kétszerese mennyiségű sós vizet forralunk, majd beleöntjük a rizst, alacsony lángra tesszük és lefedve puhára főzzük.
  2. Közben a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. A póréhagymát vékony szeletekre vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csirkemellet és mindkét oldalát megpirítjuk.
  4. A mustárt a tejszínnel elkeverjük, és a csirkére öntjük, fedő alatt időnként megkeverve puhára pároljuk.
  5. A mirelit borsót kevés vízben megpároljuk és a megfőtt rizshez adjuk, a csirkével kínáljuk.



Elkészítési tipp

Csirkecombból is készíthetjük, de ez így kicsit hosszadalmasabb idő elkészíteni.

A póré helyett használhatunk más fajtájú hagymát is.

A tetejére vagdossunk metélőhagymát.