„A rizskoch a kedvencem!” Rizsfelfújt barackkompóttal

A rizsfelfújt lényegében a tejberizs süti formája. A nyáron eltett barackkompóttal visszacsempészünk egy kis nyarat a télbe.
Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Kalória

~ 625 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 30 dkg kerek szemű rizs
  • 1 l tej
  • csipet só
  • 6 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 10 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 üveg barackkompót




Elkészítés

  1. A rizst annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen csak ellepi, hozzáadjuk a margarint  , cukrot és a sót.
  2. Ha a vizet magába szívta, a tejben tovább főzzük és kihűtjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját belekeverjük a rizsbe, a fehérjét kemény habbá verjük és apránként fellazítjuk a rizst.
  4. A citrom reszelt héját beleforgatjuk. Kerámiatálba simítjuk és 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
  5. A barackkompóttal kínáljuk.


Elkészítési tipp

Készíthetjük meggy- vagy cseresznyekompóttal is.

A rizskoch tésztájába is keverhetünk apróra vágott barackkompótot.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„A rizskoch a kedvencem!” Rizsfelfújt barackkompóttal

Hozzávalók




Elkészítés

  1. A rizst annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen csak ellepi, hozzáadjuk a margarint  , cukrot és a sót.
  2. Ha a vizet magába szívta, a tejben tovább főzzük és kihűtjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját belekeverjük a rizsbe, a fehérjét kemény habbá verjük és apránként fellazítjuk a rizst.
  4. A citrom reszelt héját beleforgatjuk. Kerámiatálba simítjuk és 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
  5. A barackkompóttal kínáljuk.



Elkészítési tipp

Készíthetjük meggy- vagy cseresznyekompóttal is.

A rizskoch tésztájába is keverhetünk apróra vágott barackkompótot.